În urma acestei numiri, Mihai-Călin Precup a fost eliberat din funcția de secretar de stat la Ministerul Finanțelor. Amintim că acesta este doctor în investiții de capital la Universitatea Sorbona de la Paris.

Mihai-Călin Precup a fost numit secretar de stat în Cancelaria prim-ministrului

„În temeiul art. 19, art. 22 alin. (5), art. 29 şi al art. 31 lit. c) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie. Articol unic. — Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Mihai-Călin Precup se numeşte în funcţia de secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului”, arată decizia publicată vineri în Monitorul Oficial.

Aceasta nu este singura numire făcută de Marcel Ciolacu. La rândul ei, Carmen Moraru, fost secretar de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene este numită în funcţia de secretar de stat la Ministerul Finanţelor.

Mihai Precup este doctor în investiții de capital la Universitatea Sorbona

Mihai-Călin Precup, în vârstă de 37 ani, este doctor în investiții de capital la Universitatea Sorbona de la Paris unde a și predat timp de cinci ani un curs de Politici Monetare şi un curs de private equity.

Precup a explicat recent de ce sectorul de private equity rămâne încă emergent comparativ cu alte țări, chiar și din regiune.

„Principala provocare a fondurilor de private equity şi a industriei locale o reprezintă dezvoltarea scăzută a pieţei de capital. Pentru că un fond de investiţii la momentul când se gândeşte să facă o investiţie, îşi evaluează şi oportunităţile şi scenariile de a ieşi din capitalul acelei companii“, a explicat anterior Mihai-Călin Precup la ZF Live.

Totodată, acesta a făcut declarații și despre înființarea Băncii de Investiții și Dezvoltare.

„Din 2012 se discută despre această bancă. Încă de-atunci, când lucram la Banca Europeană de Investiții, se făcea lobby pe lângă guvernul României s-o înființeze. Vedeam că toate țările din Europa au o bancă de dezvoltare numai noi n-aveam.

Guvernul din care fac parte este primul care s-a hotărât să o materializeze. (…) Rolul băncii este să creeze instrumente financiare care să se plieze pe proiecte finanțabile de care economia țării are cea mai mare nevoie. Și astfel sumele care intră în țară să se transforme în lucruri palpabile, care transformă în bine viața românilor”, a explicat Mihai-Călin Precup pentru Financial Intelligence.