Marcel Ciolacu a criticat acuzațiile lansate de Diana Șoșoacă. Liderul SOS România susține că evreii din România i-au blocat candidatura la alegerile prezidențiale. Premierul a reacționat imediat și a spus că astfel de mesaje l-au speriat.
Marcel Ciolacu a răbufnit după declarațiile făcute de Diana Șoșoacă
Șeful PSD spune că el stătea „liniștit” când i s-a spart „totul în cap”. Ultimele declarații făcute de Șoșoacă l-au speriat, zice el, care nu a crezut că „un român poate să se exprime antisemit”.
De asemenea, Ciolacu susține că lidera formațiunii SOS România nu-l încurcă.
„Mi s-a spart totul în cap. Eu stăteam liniștit, îmi vedeam de treaba mea. Pe mine Diana Șoșoacă nu mă încurcă. După ultimele declarații m-a speriat. Eu nu am crezut că un român poate să se exprime antisemit. Noi nu avem probleme de acest gen. După meciurile naționalei din Germania, m-am văzut cu premierul și mi-a spus că suporterii români nu au avut probleme cu nimeni”, a declarat premierul.
Amintim că Parchetul General s-a autosesizat după ce Șoșoacă a acuzat că evreii i-au blocat candidatura la alegerile prezidențiale.
Parchetul General o investighează pe Șoșoacă
Investigația vizează încălcarea articolului 5 din OUG 31/2002, care interzice organizațiile și simbolurile cu caracter fascist, rasist sau xenofob, precum și promovarea cultului persoanelor implicate în infracțiuni împotriva păcii și umanității.
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a reacționat și a susținut că Șoșoacă riscă închisoarea pentru aceste afirmații.
Mai mult, surse din interiorul Curții Constituționale a României (CCR) indică faptul că judecătorii se pregătesc pentru ședința în care vor finaliza textul motivării deciziei prin care europarlamentarul Diana Șoșoacă, liderul S.O.S. România, a fost exclusă din cursa prezidențială.
Informațiile obținute de stiripesurse arată că judecătoarea Iuliana Scântei, numită de PNL, a anunțat că nu este de acord cu motivarea majorității și că va redacta o opinie separată criticând hotărârea. Ea este unul dintre cei doi judecători care au votat împotriva deciziei.
În schimb, judecătorul Attila Varga, care a votat pentru decizie, a aprobat textul motivării propuse. Judecătorii Curții Constituționale lucrează în continuare la redactarea motivării. Totuși, există divergențe chiar și între cei care au votat în favoarea deciziei.