Marcel Ciolacu a deblocat posturi din învățământ și sănătate

Marcel Ciolacu a vorbit marți, pe 26 martie, despre lipsa de personal medical în anumite spitale din România, precum cel din Găești. Acesta a spus că a deblocat posturile din învățământ și din sănătate. A adăugat că se dorește impulsionarea angajărilor în spitalele mari din țară. El a dat drept exemple Spitalul Universitar sau Institutul Clinic Fundeni.

„Ştiţi foarte bine că am deblocat posturile din învăţământ şi din sănătate. Nu mai există obligativitatea unui memorandum în cazul în care cineva iese la pensie sau renunţă, îşi dă demisia. Automat, managerii pot să facă angajări. La sistemul de urgenţă nu există nicio restricţie, la fel şi la ATI. Acum, după discuţiile avute cu domnul ministru, o să mergem şi pe instituţiile mari spitaliceşti.

Sunt programele naţionale, sunt şi ONG-urile, ‘Salvaţi Copiii’, „Caravana cu medici”, unde se încearcă să se meargă cu actul medical, cu prevenţia, cu controalele medicale în zona rurală, dar trebuie să recunoaştem că sunt câteva instituţii de elită, spitaliceşti, cum e Spitalul Universitar, cum este Institutul Fundeni, acolo se salvează vieţile, acolo intră pacienţii aproape fără speranţă şi pleacă pe picioare. Acolo, am discutat cu domnul ministru, şi o să venim cu o soluţie ca să impulsionăm cumva angajările. Acei oameni, câteodată, nu mai au timp, nici dacă au libere nu mai au timp să le ia”, a declarat Marcel Ciolacu la Guvern.

El a precizat că soluția va lua în considerare și posibila modificare a unui ordin emis de Ministerul Sănătății în timpul mandatului lui Eugen Nicolăescu. Acesta a eliminat, atunci, distincțiile între medicii din diferite specialități.

Se construiește un nou spital în România

Amintim că recent, premierul Marcel Ciolacu a făcut declarații în cadrul ceremoniei de semnare a contractului pentru construirea primei faze a Spitalului Regional de Urgență Craiova. Potrivit lui, construcția spitalelor regionale din România a început într-un ritm susținut. Aceste spitale reprezintă o viziune mult așteptată pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate din țară. Investiția totală este estimată la peste 2 miliarde de euro.

În cadrul ceremoniei, Marcel Ciolacu a evidențiat importanța acestui proiect.

Spitalul regional din Craiova va deservi întreaga regiune de sud-vest a României și va avea capacitatea de a trata peste 800 de persoane în fiecare zi.

Șeful Executivului a subliniat că aceste spitale regionale vor fi dotate cu tehnologii de ultimă generație pentru diagnostic și tratament. Iar acesta reprezintă un pas semnificativ înainte pentru sistemul medical al țării.

El a adus în atenție că pe 28 februarie au fost semnate contractele pentru spitalele regionale de la Iași și Cluj. Iar semnarea contractului pentru spitalul regional de la Craiova a completat acest angajament.

Marcel Ciolacu a subliniat că sănătatea rămâne o prioritate majoră pentru guvern. Iar eforturile de deblocare a investițiilor în sănătate și de creare a unui sistem medical modern sunt susținute continuu. El a reiterat angajamentul său de a asigura servicii medicale la cele mai înalte standarde și de a transforma definitiv aspectul spitalelor din România. Mai multe puteți citi aici.