Marcel Ciolacu a anunțat că, în ședința de Guvern, se vor afla la masa discuțiilor opt sau nouă proiecte de infrastructură. Premierul a subliniat că, la finalul săptămânii, va fi deschis traficul pe un nou segment de autostradă. Este vorba de tronsonul Chețani – Câmpia Turzii și pe al treilea lot al drumului expres Pitești – Craiova.

La începutul ședinței de Guvern, premierul Marcel Ciolacu a menționat că opt sau nouă proiecte de infrastructură. Autostrăzi, centuri ocolitoare și electrificare de căi ferate, se află pe ordinea de zi astăzi.

Marcel Ciolacu confirmă deschiderea unui nou tronson de autostradă

El a subliniat angajamentul concret al guvernării în domeniul transporturilor. De asemenea, Marcel Ciolacu a confirmat că în acest weekend se va deschide traficul pe un nou tronson de autostradă. E vorba de Chețani – Câmpia Turzii. E vizat și un al treilea lot al drumului expres Pitești – Craiova. Șeful Guvernului a adăugat că a vizitat recent ambele șantiere împreună cu ministrul Grindeanu.

Marcel Ciolacu a subliniat că are încredere că în 2024 vor fi inaugurați peste 100 de kilometri noi de autostrăzi și drumuri expres.

Marcel Ciolacu
SURSA FOTO: Facebook

Buget cu aproape 30% mai mare pentru transporturi

„De aceea transporturile au în 2024 un buget cu aproape 30% mai mare ca să livreze conform aşteptărilor românilor”, a subliniat premierul înainte de ședința de Guvern.

Totodată, premierul a anunțat și adoptarea unui proiect esențial în domeniul energiei referitor la energia eoliană offshore. Această lege va permite utilizarea vântului ca o resursă majoră a țării în zona litoralului, alături de gazul din Marea Neagră.

Potențialul enorm al acestei surse este susținut de investiții de miliarde de euro. Ele așteptau aprobarea noului cadru legislativ.

Guvernul adoptă un proiect esențial în domeniul energiei

„Acum putem folosi acest potențial pentru a produce energie verde și ieftină în folosul românilor”, a spus Marcel Ciolacu.

Comisia Europeană a alocat 2,17 miliarde de euro din Fondul pentru Modernizare pentru a sprijini modernizarea sistemelor energetice în nouă state membre prin intermediul a 19 proiecte selectate. Investițiile au ca scop ajutarea țărilor din UE cu venituri mai mici să își atingă obiectivele climatice și energetice pentru 2030.

O altă țintă este reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în sectoarele energetice, industriale și de transport, precum și îmbunătățirea eficienței energetice.