Marcel Ciolacu a vorbit marți, 31 octombrie 2023, despre un subiect arzător. El a oferit în premieră un prim răspuns la întrebarea referitoare la participarea lui la alegerile prezidențiale.
Marcel Ciolacu, anunț despre alegerile prezidențiale
Marcel Ciolacu va fi candidatul PSD la prezidențiale? Întreabat, premierul a evitat să dea un răspuns foarte clar. El susține că, cel puțin în prezent, PSD-ul o susține pe Gabriela Firea în cursa pentru Primăria Capitalei.
Despre posibila lui candidatură la alegerile prezidențiale, el spune că nu a luat „în calcul acest lucru până acum”. El a precizat că nu „a vorbit cu colegii acest lucru” și a adăugat că are „un job, nu e simplu, dar nu mă obligă nimeni”.
„Nu face parte din priorităţile mele şi nu o spun cu nicio falsitate. (…) Eu nu am luat în calcul acest lucru până acum, indiferent cât de mult se discută pe acest subiect. (…) Nu am vorbit în partid, nu am vorbit cu colegii mei acest lucru. Am un job în acest moment, nu simplu, dar nu mă obligă nimeni, ca să nu fiu ipocrit”, a declarat Ciolacu, marţi, pentru România TV.
Premierul a adăugat că preferă să se concentreze pe asigurarea stabilității economice. Întrebat dacă și-a dorit să devină prim-ministrul, el a declarat:
„Da, a venit cumva inerţial, nu a fost un scop în viaţa mea, dar cred că provocările pe care le am acum sunt suficiente în acest moment. Cel mai important acum este stabilitatea politică. Sunt tot felul de scenarii politice, pe care nimeni nu le exclude. Liste comune, liste separate. PSD se pregătește pentru orice variantă”, a spus premierul.
Despre Gabriela Firea, Marcel Ciolacu a precizat că rămâne un candidat cu mare potențial pentru primăria Capitalei. În plus, el a precizat că ea nu a avut nicio implicare în scandalul azilelor. Totodată, despre deputatul Mihai Tudose, premierul a spus că îl va propune şef de campanie pentru alegerile europarlamentare.
Premierul, critic la adresa jurnalistului Cristian Tudor Popescu
Premierul Ciolacu l-a criticat pe jurnalistul Cristian Tudor Popescu, despre care a spus că nu avea niciun drept de a arunca jigniri despre creștinii din România. Vă amintim că CTP i-a comparat pe aceștia cu teroriștii. Ciolacu a apărat inclusiv dreptul oamenilor la ateism.
„Creștinii, noi suntem iertători. Există credințe care au dus în extreme. Rar auzi de un kamikaze creștin. Atunci faci paralele care nu au nicio treabă cu credința. Eu nu am nimic împotrivă să ieși la Tv să spui că ești ateu, dar nu mă critica pe mine. Nu ieși să critici mii de pelerini.
Dreptul tău e să spui că nu ai credință și vom vedea. Eu nu sunt de acord ca un om care a avut o părere să fie imediat dinamitat de presă. Ai o părere, dar dă-mi dreptul să am și eu o părere”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit sursei citate.
Cine este Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, figura centrală în politica românească actuală, continuă să stârnească atât admirație cât și controverse în rândul populației și al colegilor săi de scenă politică. Născut pe 28 noiembrie 1967, în Buzău, Ciolacu s-a ridicat pe scena politică națională, marcând epoca prin stilul său unic de leadership și abordări neconvenționale.
Ciolacu, absolvent al Universității Valahia din Târgoviște, și-a început cariera politică în anii 90, evoluând treptat în ierarhia partidului său. Caracterizat adesea ca fiind un strateg meticulos și un negociator abil, Ciolacu a câștigat respectul colegilor și a fost ales în funcții importante, cum ar fi președintele Camerei Deputaților, marcându-și astfel influența în structura politică românească.
Sub conducerea sa, partidul a înregistrat momente de creștere și consolidare, dar și perioade de incertitudine. Ciolacu este cunoscut pentru abilitatea sa de a naviga prin apele turbulente ale politicii românești, păstrând un echilibru între vechile tradiții politice și necesitatea adaptării la noi realități sociale și economice.
Criticii lui Marcel Ciolacu îi reproșează adesea o abordare prea pragmatică și lipsa unei viziuni pe termen lung. Totuși, susținătorii săi apreciază pragmatismul și realismul său, considerându-l o figură esențială pentru stabilitatea politică a României.
Pe lângă cariera politică, viața personală a lui Ciolacu a rămas relativ discretă, menținând un echilibru între viața publică și cea privată. Tată devotat, Ciolacu a menționat în interviuri că familia sa este piatra de temelie a vieții sale.
Cu alegerile care se apropie și cu România într-un punct de cotitură, ochii sunt ațintiți asupra lui Marcel Ciolacu. Va reuși el să conducă țara spre un viitor mai stabil și prosper sau va fi o altă figură trecătoare în politica volatilă românească? Timpul și votul cetățenilor vor decide.