Marcel Ciolacu cere eliminarea jocurilor de noroc din toate orașele din România. Iată care sunt argumentele sale și ce schimbări se vor face în viitor.
Marcel Ciolacu cere eliminarea jocurilor de noroc din România
Marcel Ciolacu, premierul României, cere eliminarea jocurilor de noroc din toate orașele din România, la fel ca în Europa. Potrivit lui, există deja o propunere legislativă la Camera Deputaților privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc.
„Avem și o propunere la Camera Deputaților privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc. Acestea, celebrele păcănele, să fie eliminate din toate orașele, așa cum este peste tot în Europa”, a declarat, sâmbătă, Marcel Ciolacu, după ce s-a terminat şedinţa Partidului Social Democrat (PSD).
Câte cazinouri online există în România în prezent?
În România, legalitatea desfășurării jocurilor de noroc online presupune existența unor licențe acordate de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN). El a fost înființat în anul 2013 și activează în subordinea Guvernului României, în raport cu legislația existentă. Scopul său este de a gestiona unitar o bază de date și un sistem informatic de monitorizare și control a tututor cazinourilor online din România.
Mai exact, urmărește diminuarea evaziunii fiscale și creșterea încasării taxelor și impozitelor la bugetul de stat. Se poate spune că demersul un real succes. Vorbim de o industrie unde colectarea de taxe și impozite este de aproape 100%, cu beneficii importante pentru economia națională, fără a mai lua în calcul contribuțiile operatorilor direct în economie, în calitate de angajatori și de firme angrenate în circuitul economic local.
Jocul responsabil, cea mai importantă miză
ONJN s-a înființat inclusiv pentru a contribui la cadrul necesar pentru protejarea categoriilor vulnerabile de jucători, ținând seama de necesitatea asigurării prevenirii dependenței de jocuri de noroc și a protecției minorilor.
„Reglementarea corectă, echitabilă, responsabilă și transparentă, combaterea sectorului ilegal al jocurilor de noroc prin consolidarea instrumentelor tehnice și juridice care permit depistarea și sancționarea operatorilor ilegali, promovarea unei oferte legale de servicii sigure și de calitate în domeniul jocurilor de noroc, sunt direcții prioritare pentru Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc”, se menționează pe website-ul oficial ONJN.
În prezent, din motive legale, operatorii de jocuri de noroc din România pun accent pe jocul responsabil. Există o sumă de mecanisme special implementate și campanii de educare, în favoarea jocului echilibrat. Responsabilitatea socială se transpune în seturi de standarde complexe. Scopul final este de a proteja jucătorii și de a le oferi experiențe plăcute la cazino online.