Acesta a spus, de asemenea, de ce acest proces nu a început mai devreme.
De ce a început digitalizarea după 32 de ani de democrație?
Potrivit lui Marcel Ciolacu, oamenii care nu sunt obișnuiți cu digitalizarea vor pune toate piedicile ca acest lucru să nu se întâmple, însă acest moment a fost depășit.
„Vorbim foarte mult despre digitalizarea ANAF. În acest moment, în sfârşit, după 32 de ani, ANAF, Ministerul de Finanţe şi Vama au intrat într-un proces de digitalizare. Este primul pas pe care trebuia să îl facă statul, nu companiile.
Statul era dator de 32 de ani cu acest lucru, cred că suntem ultima ţară europeană care nu a făcut acest lucru. De ce? Am părerile mele. Putea să fie oricine ministru al Finanţelor, dacă nu intervii direct şi determinat, sistemul nu te lasă să faci acest lucru.
Oamenii care s-au obişnuit 32 de ani să nu existe o digitalizare la ANAF vor pune toate piedicile ca să nu se întâmple acest lucru. Este depăşit acest moment. Putem declara şi Ministerul Finanţelor de siguranţă naţională … şi tot se va face, fiindcă a venit momentul ca statul să îşi plătească restanţele”, a declarat Marcel Ciolacu duminică, 26 martie, la România TV.
Liderul PSD a mai precizat că după ce această digitalizare se va finaliza, se va putea vorbi despre impozitul plătit de multinaționale.
„Vorbim după digitalizarea ANAF. Întâi am această dorinţă, întâi statul să îşi facă datoria şi să vadă unde nu a intervenit la timp.
Apoi duci lucrurile mai departe, ca să fii sustenabil în măsuri şi să poţi să le pui în aplicare fără să creezi un haos în sistem. Sunt lucruri pe care nimeni nu mai poate să le oprească”, a spus el.
Marcel Ciolacu nu își dorește un alt USL
În cadrul aceleiași emisiuni, Marcel Ciolacu, a anunțat că nu își dorește un alt USL (Uniunea Social-Liberală).
„Eu nu trăiesc în trecut. Avem puncte și principii (PSD și PNL – n.r.) unde ne regăsim”, a spus el.
În cadrul acelei emisiuni TV, liderul social-democraților a fost întrebat cum de funcționează acum coaliția de guvernare PNL-PSD, din moment ce USL-ul nu a rezistat.
„USL s-a făcut împotriva cuiva. Domnul (Traian) Băsescu și-a câștigat calitatea de dușman, eu am adevarsari politici. Eu nu fac alianțe împotriva cuiva. Acum avem un proiect de țară comun. Puterea mea vine din interiorul PSD.
Dacă nu ne intră bine asta în cap, dacă credem că suntem Mesia pe pământ, vom sfârși ca ceilalți. Acum, pe principiile de bază picăm de acord”, a fost răspunsul dat de Marcel Ciolacu.