Marcel Ciolacu a vorbit miercuri, 10 iulie, despre protestele legate de introducerea e-TVA. Astfel, premierul a susținut că este „normal” că sunt lucruri care deranjează după „30 de ani de promisiuni, după 30 de ani de incapacitate”.
Marcel Ciolacu a vorbit despre nemulțumirile privind măsurile e-TVA. Premierul susține că este „normal” că sunt lucruri care deranjează după „30 de ani de promisiuni, după 30 de ani de incapacitate a unui stat să facă ordine şi să facă digitalizarea de la ANAF”.
Marcel Ciolacu a vorbit despre protestele legate de introducerea e-TVA
De asemenea, șeful PSD spune că a avut întâlniri cu ministrul Marcel Boloș și a făcut „modificări pe e-Transport”.
„Am avut întâlniri, şi cu ministrul Boloş, şi am făcut şi modificări şi pe e-Transport, normal, după 30 de ani de promisiuni, după 30 de ani de incapacitate a unui stat să facă ordine şi să facă digitalizarea de la ANAF, sunt lucruri care deranjează. Aţi văzut disponibilitatea mea şi a colegilor să venim să facem modificările, după ce avem discuţiile”, a declarat premierul.
Premierul a spus apoi că „avem probleme tehnice” și „neconcordanţe tehnice”. El susține că „nu poţi să anulezi absolut tot” deoarece ar fi vorba despre „un pas imens”.
„Avem problemele tehnice, neconcordanţele tehnice, în urma acestor discuţii, am venit cu modificările respective. Nu poţi să anulezi absolut tot, pentru că, din punctul meu de vedere, este un pas imens. Suntem în faza în care se reglează aceste lucruri”, a mai spus premierul.
Ciolacu a susținut apoi că s-a săturat „de 30 şi ceva de ani” să vină miniştri de Finanţe și premieri să spună că fac digitalizare.
Premierul spune că avem și „cea mai mare evaziune din Europa” și „cel mai mare gap de TVA”.
„Eu m-am săturat, de 30 şi ceva de ani, vin miniştri de finanţe, vin premieri şi spun că fac digitalizare. Nu pot să ridic din umeri, prim-minstru al României, şi să mă uit că avem cea mai mare evaziune din Europa, când mă uit la Bruxelles, e primul lucru pe care mi-l spun, că avem cel mai mare gap de TVA. Dacă doriţi un premier incapabil şi tot timpul să ies din această logică, pentru că avem nu ştiu ce alegeri, cum am văzut şi ministrul Transporturilor, care şi-a asumat. Ne dorim odată să avem autostrăzi sau le amânăm încă un an de zile, pentru că deranjăm într-un an electoral? Este cazul să fim responsabili”, a conchis Ciolacu.
PACR a tras mai multe concluzii după întâlnirea cu Marcel Boloș
În urma protestului „Fără haos în legislația fiscală” desfășurat ieri, delegația Patronatului Antreprenorilor Contabili din România (PACR) a avut o întâlnire esențială cu domnul ministru Marcel Boloș.
Această discuție a fost organizată pe fondul nemulțumirilor profunde exprimate de mediul de afaceri românesc, determinat să solicite un cadru fiscal mai clar și mai echitabil. Reprezentanții PACR au prezentat un set de propuneri menite să sprijine dezvoltarea durabilă a economiei românești. Un alt scop a fost să aducă stabilitate în legislația fiscală.
„Deși negocierea a fost tensionată și oarecum unilaterală din partea reprezentanților ministerului, am reușit până la urmă să extragem câteva concluzii și mai departe de punctul 1 de pe lista noastră de propuneri”, au transmis reprezentanții PACR.
A fost discutat și un alt punct esențial. Este vorba despre necesitatea realizării unui studiu de impact privind transmiterea facturilor de tip B2C în sistemul e-Factura.