Premierul îi îndeamnă pe români să sprijine producătorii autohtoni
Marcel Ciolacu, premierul României, a susținut declarații de presă în municipiul Baia Mare, județul Maramureș, după o vizită de lucru, evidențiind beneficiile produselor românești pentru sănătatea populației.
În cadrul unei întâlniri desfășurate la Ferma Zootehnică locală, premierul a subliniat importanța promovării consumului de produse locale, subliniind că acestea sunt mult mai sănătoase decât cele importate.
„Produsele românești sunt mult mai sănătoase decât cele de afară și este esențial să promovăm consumul local”, a declarat Marcel Ciolacu în discursul său, evidențiind calitatea și prospețimea produselor obținute local, cum ar fi laptele, carnea și altele provenite din fermele românești.
În acest context, premierul a vorbit despre succesul afacerii unui producător local, care reprezintă un produs românesc autentic, rezultat al muncii susținute și al implicării de-a lungul a 31 de ani. Ciolacu a subliniat angajamentul său de a sprijini mediul de afaceri local, menținând stabilitatea și evitând creșterea taxelor.
„Eu m-am obligat cu cel mai mare ajutor pe care pot să-l dau ca și prim-ministru să nu-i încurc și să nu măresc taxele”, a adăugat premierul.
În încheiere, Marcel Ciolacu i-a încurajat pe români să sprijine producătorii autohtoni, să cumpere produse locale și să contribuie la susținerea economiei naționale.
Marcel Ciolacu, despre protestul și revendicările fermierilor
Premierul României a abordat și subiectul protestelor fermierilor, exprimându-și regretul că nu a fost la curent cu demersul acestora. Șeful Executivului a recunoscut că multe dintre solicitările fermierilor erau deja bugetate și urmau să fie implementate prin acte normative.
Ciolacu a afirmat că, în luna ianuarie, după aprobarea bugetului, a constatat că unele dintre revendicările fermierilor erau deja prevăzute în planurile guvernamentale. El a subliniat că, împreună cu ministrul Agriculturii, a învățat multe lucruri și s-au eliminat blocaje tehnice care îngreunau activitatea sectorului agricol.
„Mi-a fost ciudă pe faptul că nu am știu demersul fermierilor, pentru că, împreună cu dl. ministru, foarte multe din cele revendicate erau deja bugetate și urmau să se pună în aplicare prin actele normative”, a declarat Ciolacu.
Întrebat dacă PNL ar fi putut implica mai mult în gestionarea acestei situații, premierul a subliniat că el se concentrează pe rolul său de prim-ministru. Totuși, a menționat că a apelat la ministrul propus de PNL și că a colaborat strâns cu miniștrii Agriculturii și Transporturilor pentru soluționarea neînțelegerilor.
Premierul a recunoscut că au existat multe frustrări și neînțelegeri acumulate de-a lungul timpului. El a menționat că, în urma dialogului cu fermierii și miniștrii implicați, au fost lămurite toate aspectele.
„Au fost multe neînțelegeri, multe lucruri strânse în ani de zile, multe frustrări, dar nu au fost lucruri esențiale și de fond – legislație nepusă în aplicare, cum era cazul ASF, cu suspendarea RCA pe perioada când camionul nu funcționa… Acum s-au lămurit toate aceste lucruri”, a mai spus Marcel Ciolacu.