Marcel Ciolacu nu știe dacă va ajunge în turul doi cu Nicolae Ciucă

Marcel Ciolacu a spus că, deocamdată, și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale în interiorul partidului.

„Sunt prea mulți de dacă. Deocamdată mi-am anunțat intenția de a candida în interiorul partidul pentru această funcție. Cred că astfel de întrebări sunt bine venite, dar mai bine după Congres. Poate colegii mei nu mă votează”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că exclude un tandem președinte-premier după alegerile cu Nicolae Ciucă.

„Nu. Am văzut ce a însemnat. Am avut un președinte care și-a dorit guvernul său, fără să țină cont de voința românilor. A rezultat o struțo-cămilă, un guvern de dreapta mai mult decât dezastruos la care trebuie să îndreptăm și în acest moment anumite lucruri”, a afirmat el.

nicolae ciuca
Nicolae Ciucă; SURSA FOTO: Facebook

Șeful Executivului crede că „românii vor decide și cine va fi președintele României și cine va fi viitorul prim-ministru”.

(…) Voi candida dacă colegii mei îmi vor acorda votul sâmbătă samd cu pâș, pâș”, a spus Ciolacu.

Întrebat dacă ar putea exista o surpriză la Congres, Marcel Ciolacu a spus că „este posibil”.

„Nu am nicio problemă. Poate candida cineva cu o moțiune și la șefia partidului”.

PSD a modificat regulile privind alegerile prezidențiale

Deși PSD a schimbat regulamentul pentru alegerile prezidențiale, permițând și altor membri să candideze, nu doar președintele partidului, până acum, niciun coleg al lui Marcel Ciolacu nu și-a manifestat această intenție. Liderul PSD a declarat că inclusiv un candidat independent poate participa și recunoaște că pot apărea diverse surprize.

Tot în cadrul conferinței de presă de joi, Marcel Ciolacu a spus că nu doar președintele PSD are dreptul de a candida pentru funcția de președinte al României, ci și oricare dintre colegii săi de partid. El a recunoscut, de asemenea, că la congresul din 24 august poate apărea în orice moment un alt candidat.

„Am și modificat-o, am și modificat. Nu s-a înscris nimeni în cursă, dar am modificat, putea să vină și un independent, poate să fie, conform legii, candidat și susținut din partea unui partid. Nu am avut discuțiile. Orice coleg, stați, poate avem surprize, sâmbătă, la congres. Au timp, inclusiv în timpul congresului, poate. Sunt anumite limite, dar la fel ca și Parlamentul, plenul congresul este suveran. Hotărăște orice”, a declarat el.

Când va adera România la zona euro?

Tot la Bruxelles, șeful Executivului a vorbit despre aderării României la zona euro. Acesta a afirmat că, în perioada în care PSD a părăsit guvernarea, România îndeplinea toate criteriile necesare pentru aderarea la zona euro. El a subliniat că datoria publică și deficitul bugetar respectau nivelurile impuse de Tratatul de la Maastricht, dar ulterior, sub guvernarea coaliției de dreapta, situația s-a deteriorat.

„Când PSD a plecat de la guvernare îndeplineam toate condițiile și în ceea ce privește datoria publică, și în ceea ce privește deficitul. Absolut toate erau îndeplinite. Între timp, am avut o coaliție de dreapta luminată”, a spus acesta.