Marcel Ciolacu a participat marți, 29 noiembrie, la o întrevedere cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Întâlnirea a avut loc în marja reuniunii la nivel înalt a NATO, găzduită de Parlamentul României.
Marcel Ciolacu, față în față cu Jens Stoltenberg. A subliniat contribuția țării noastre la stabilitatea din Marea Neagră
Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a subliniat contribuția țării noastre la stabilitatea în regiunea Mării Negre, în cadrul întâlnirii cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
„În cei peste 30 de ani de democrație în România, susținerea NATO a fost o constantă. Suntem un Aliat dedicat”, a declarat Marcel Ciolacu.
Președintele PSD spune că va face tot ceea ce este necesar pentru a menține consensul pentru acest angajament
Acesta a precizat că din poziția sa, va face „tot ceea ce este necesar” pentru a menține consensul pentru acest angajament euroatlantic.
„Evoluțiile din ultimul an, și, în special, războiul ilegal și nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei, au reconfirmat rolul primordial și fundamental al NATO pentru securitatea spațiului euroatlantic. Sunt convins că deciziile luate în aceste zile vor demonstra unitatea Aliaților și vor reflecta, încă o dată, solida relație transatlantică.
În cadrul întâlnirii de astăzi, am subliniat și contribuția țării noastre la securitatea și stabilitatea regiunii Mării Negre. Avem o viziune comună privind necesitatea implementării integrale a deciziilor luate cu ocazia Summitului de la Madrid, mai ales consolidarea posturii de apărare pe Flancul Estic”, a completat Marcel Ciolacu.
De asemenea, acesta a ținut să sublinieze că România se bucură de toate garanțiile de securitate pe care NATO le oferă, iar acesta este rezultatul eforturilor constante din ultimii 30 de ani.
Marea Neagră este un punct strategic de mare importanță pentru NATO
Secretarul general al NATO a fost prezent marți, 29 noiembrie, la București. În acest context, Jens Stoltenberg a lansat un mesaj special și a subliniat că Marea Neagră are o „mare importanță strategică” pentru alianță.
„Lucrăm mai îndeaproape cu națiunile din Marea Neagră, Georgia și Ucraina, doi parteneri apropiați. Am făcut asta înainte de război și, desigur, facem mai mult acum, după război. Marea Neagră necesită ca NATO să abordeze toate provocările pe care le vedem în regiune. Asta face parte din adaptarea noastră generală a acestei alianțe – să răspundem la o agresiune mai agresivă”, a declarat Jens Stoltenberg.
Totodată, Jens Stoltenberg a reaafirmat sprijinul NATO pentru Ucraina împotriva agresiunii rusești. Potrivit declarației făcute de Stoltenberg, alianța „nu este parte a conflictului”, dar spune că membrii săi oferă „un sprijin fără precedent” țării pentru ca aceasta să se poată apăra de Rusia.