Mesajul postat de Marcel Ciolacu pe rețelele sociale i-a avut în rolurile principale pe președintele României, Klaus Iohannis, și pe fostul premier, Florin Cîțu. Președintele PSD a anunțat că cei care nu trăiesc într-o comunitate condusă de un primar liberal vor suferi de frig și sărăcie.

”Iohannis și Cîțu au decis că, dacă nu trăiți într-o comunitate condusă de un liberal, veți suferi de frig, sărăcie și foame! Au alocat 80% din banii pentru administrația locală către localități cu primari PNL și UDMR. Cîțu și-a plătit funcția la Congres, dar restul românilor, peste 70%, au fost pedepsiți! Iohannis și Cîțu tocmai i-au condamnat la frig, cu spitale și școli închise”, a spus Ciolacu pe Facebook.

Marcel Ciolacu ”PSD nu va ceda”

Marcel Ciolacu spune că PSD nu va ceda în ciuda tuturor amenințărilor.

”Așa crede Iohannis că ne pune pe toți cu botul pe labe! Fostul primar al Sibiului a pierdut total contactul cu realitatea, crezând că așa îl va putea ține pe Cîțu, un premier deja mort, în funcție!

Le spun clar: în ciuda tuturor amenințărilor și a deciziilor profund nedrepte ale guvernării lor eșuate, nu vom ceda! Vor primi în schimb ceea ce merită:

1. plângere penală pentru abuz în serviciu față de toți demnitarii implicați în decizia luată de Guvern;
2. atacăm și desființăm hotărârea de Guvern prin care au alocat discreționar banii către primării din Fondul de Rezervă;
3. Cîțu va pleca! De tot”, a adăugat Marcel Ciolacu pe Facebook.

Demiterea lui Cîțu

Guvernul condus de Florin Cîţu, preşedintele PNL, a fost demis, marţi, prin moţiune de cenzură. Marţi, 5 octombrie, s-a votat, în plenul reunit al Parlamentului, moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîţu.

Numărarea voturilor exprimate de senatori şi deputaţi s-a încheiat, iar rezultatul este unul clar: Guvernul României a fost demis. După ce au fost numărate voturile exprimate astăzi de senatori şi deputaţi, a rezultat că 281 de parlamentari au votat pentru demiterea Guvernului Florin Cîţu.

Mai exact, pentru moţiunea de cenzură au votat 281 de parlamentari din cei 318 prezenţi. Cei de la PNL şi UDMR s-au aflat în sală, însă nu au votat. Numărul minim necesar de voturi pentru demiterea Guvernului era de 234. Calculele matematice dinaintea moţiunii indicau faptul că PSD, USR şi AUR, partidele care au anunţat că vor vota în favoarea moţiunii au împreună cel puţin 280 de voturi.