Informația cea mare despre supraimpozitarea Pilonului II
Informația cea mare despre supraimpozitarea Pilonului II. Premierul României, Marcel Ciolacu, respinge ferm speculațiile cu privire la intenția statului de a supraimpozita Pilonul 2 de pensii.
Șeful Guvernului i-a cerut ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, să aducă clarificări la textele din Codul Fiscal care au generat discuții în spațiul public.
Ciolacu a subliniat că guvernul nu are nicio intenție de a naționaliza sau supraimpozita Pilonul 2 de pensii, contrazicând astfel diversele speculații care au circulat în ultima perioadă în acest sens.
La începutul ședinței Guvernului de miercuri, 29 noiembrie, premierul a declarat: „Vreau să lămurim din start orice speculație despre intenția ascunsă a statului legată de Pilonul 2 de pensii: Nu există așa ceva! Acum două luni eram acuzați că-l naționalizăm, acum că-l vom supraimpozita. Nu are nimeni vreun asemenea plan!”
Ciolacu cere clarificare textelor
Ciolacu i-a cerut ministrului Finanțelor să ofere o soluție pentru clarificarea textelor din Codul Fiscal, în vederea evitării speculațiilor și confuziilor în rândul opiniei publice.
„Și îl rog pe domnul ministru Boloș să propună soluția pe care o consideră necesară pentru a clarifica textele din Codul Fiscal ce pot lăsa loc speculațiilor”, a adăugat premierul.
USR trebuie să răspundă pentru problemele cu vaccinurile
De asemenea, în declarația sa, Ciolacu a solicitat partidului USR să răspundă pentru presupusele probleme legate de gestionarea fondurilor în perioada pandemiei și să înceteze manipularea cu privire la naționalizarea sau supraimpozitarea Pilonului 2 de pensii.
„Vreau să îi rog pe domnii de la USR să răspundă pentru miliardul de la vaccinuri și să răspundă pentru banii furați în pandemie și să nu mai manipuleze cu această naționalizare a Pilonului II sau cu supraimpozitarea, doar ca să acopere scandalul legat de ceea ce au făcut ei în pandemie”, a afirmat premierul.
PNL nu susține impozitarea progresivă a pensiilor private
Declarațiile prim-ministrului vin în contextul în care PNL spune că nu susține impozitarea progresivă a pensiilor private.
Florin Roman a spus că PNL nu susține această măsură. În cazul în care Ministerul Muncii nu va clarifica neclaritățile din spațiul public:
- Pilonul II
- Pilonul III
- Pilonul IV vor fi exceptate de la aceste prevederi prin intermediul unei OUG
„PNL nu susține impozitarea progresivă a pensiilor private. Dacă inițiatorul, Ministerul Muncii, nu va reveni asupra neclarităților reale, care au apărut în spațiul public, l-am mandatat pe domnul Boloș, ca în OUG trenuleț de la sfârșitul anului, să proroge și să excepteze Pilonul II, III și IV de la aceste prevederi, ca să nu existe discuții că ele ar putea să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2024”, spune el.
Acesta a continuat prin a spune „PNL, la momentul angajării Guvernului, a ieșit public și am atras atenția că a fost aruncată acea șopârlă, care însemna naționalizarea Pilonului II de pensie”.