Susținerea economică prin fondurile europene
Marcel Ciolacu a afirmat că fondurile europene din Planul Național de Redresare și Reziliență și din cadrul financiar multianual 2021-2027 reprezintă o oportunitate crucială pentru dezvoltarea României.
El a subliniat că susținerea proiectelor de investiții prin aceste finanțări și implementarea reformelor structurale vor accelera ritmul de creștere al economiei naționale și vor îmbunătăți calitatea vieții oamenilor.
Premierul a menționat că Guvernul continuă să se bazeze pe sprijinul Băncii Mondiale pentru realizarea acestor obiective, conform comunicatului de presă al Executivului.
„Fondurile europene din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi din cadrul financiar multianual 2021-2027 reprezintă oportunitatea dezvoltării României.
Susţinerea proiectelor de investiţii prin aceste finanţări şi implementarea reformelor structurale vor accelera ritmul de creştere al economiei naţionale şi vor îmbunătăţi viaţa oamenilor. Ne bazăm în continuare pe sprijinul Băncii Mondiale pentru atingerea obiectivelor noastre”, a declarat Marcel Ciolacu.
Premierul României evidențiază impactul proiectelor comune cu Banca Mondială în infrastructură și servicii publice
Prim-ministrul României a subliniat că rezultatele concrete ale acțiunilor comune includ proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, medicale, de învățământ, și pentru îmbunătățirea managementului riscului la dezastre.
El a menționat că efectele acestor proiecte se resimt în viața de zi cu zi a oamenilor.
Premierul a exprimat aprecierea pentru colaborarea României cu această instituție financiară internațională.
”Rezultatele concrete ale acţiunilor noastre comune sunt proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, medicale, de învăţământ şi pentru îmbunătăţirea managementului riscului la dezastre şi al căror efecte sunt resimţite în viaţa de zi cu zi”, a mai menţionat Ciolacu.
La întâlnirea desfășurată la Palatul Victoria au participat din partea Guvernului următoarele persoane: premierul Marcel Ciolacu, Ligia Deca, ministrul Educației, Marcel Boloș în calitate de ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, care ocupă funcția de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene.
De asemenea, din partea Băncii Mondiale au fost prezenți Antonella Bassani, Vicepreședinte pentru Europa și Asia Centrală, Marina Wes, Director Regional pentru UE, și Anna Akhalkatsi, Director de Țară pentru România și Ungaria.
Ce este, mai exact, Banca Mondială?
Banca Mondială este o bancă susținută cu finanțări internaționale care oferă asistență finaciară și tehnică țărilor sărace. Grupul Băncii Mondiale este o instituție formată din cinci bănci financiare internaționale:
- Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare – BIRD (International Bank for Reconstruction and Development);
- Corporația Financiară Internațională – IFC (International Finance Corporation);
- Asociația Internațională de Dezvoltare – IDA (International Development Association);
- Agenția de Garantare Multilaterală a Investițiilor – MIGA (Multilateral Investment Guarantee Agency);
- Centrul Internațional de Reglementare a Diferendelor din Domeniul Investițiilor – ICSID (International Center for Settlement of Investments Disputes).