Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a avut, luni, o întâlnire cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Adrian Zuckerman, prilej cu care au discutat despre cooperarea în proiecte de interes reciproc şi înregistrarea unor progrese semnificative în cadrul Parteneriatului strategic româno-american.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, preşedintele Camerei Deputaţilor a apreciat asigurarea continuităţii unei reprezentări la nivel de ambasador, subliniind că este încă un semnal pozitiv privind importanţa pe care o are România la nivelul administraţiei americane.

„Apreciem tranziţia fără sincope la nivelul conducerii Ambasadei, ceea ce a permis o reprezentare neîntreruptă a SUA în România la nivel ambasadorial. Este un semnal puternic privind importanţa pe care Statele Unite ale Americii o acordă României, dar şi angajamentul personal al Excelenţei Voastre faţă de misiunea majoră care v-a fost încredinţată. Vă urăm mult succes în întreaga activitate şi vă dorim o şedere cât mai plăcută în România!”, a spus Marcel Ciolacu, conform sursei citate.

Cei doi oficiali au apreciat că dialogul dintre cele două state trebuie să continue în acelaşi ritm accelerat din ultima perioadă.

„Vă asigur de întreaga prietenie şi deschidere pentru o conlucrare constructivă, de la nivelul dialogului parlamentar, în susţinerea relaţiilor dintre ţările noastre şi a cooperării în proiecte de interes reciproc, dar şi pentru înregistrarea unor progrese semnificative în cadrul Parteneriatului strategic româno-american”, a afirmat Marcel Ciolacu.

În context, preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că Parlamentul este hotărât să contribuie, conform atribuţiilor sale constituţionale, la crearea unui mediu propice pentru afaceri şi investiţii prin sporirea predictibilităţii şi transparenţei legislaţiei fiscale şi asigurarea unui cadru legislativ stabil şi transparent, în beneficiul economiei naţionale şi investitorilor.

Totodată, Adrian Zuckerman a spus că „Statele Unite ale Americii sunt şi vor fi cel mai bun prieten al României în regiune şi vor oferi sprijinul necesar pentru aprofundarea Parteneriatului strategic atât sub aspect militar, cât şi din punct de vedere economic şi al statului de drept”, a mai arătat sursa citată.