Marcel Ciolacu, mesaj de susținere după calificarea la EURO 2024

Premierul Marcel Ciolacu a împărtășit pe rețelele de socializare un mesaj de susținere pentru echipa națională de fotbal a României, după ce aceasta s-a calificat la Campionatul European înaintea ultimei etape a grupelor preliminare.

Ciolacu a postat fotografii în care apare alături de tricolori și de președintele FRF, Răzvan Burleanu, în cantonamentul echipei. De altfel, prim-ministrul a primit din partea șefului FRF un tricou cu numărul 12.

„Suntem mândri de voi! Hai, România!”, a fost mesajul de susținerea transmis pe Facebook de Ciolacu pentru echipa de fotbal.

ciolacu
SURSA FOTO Facebook

Naţionala de fotbal a României s-a calificat la EURO 2024, după ce a învins echipa Israelului cu scorul de 2-1 (1-1), sâmbătă seara, pe Pancho Arena din Felcsut (Ungaria), în penultimul său meci din Grupa I a preliminariilor.

România, care avea nevoie de un punct pentru a se califica, va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

Neînvinsă după nouă meciuri, România este liderul grupei, după ce Elveţia a remizat acasă cu Kosovo, 1-1. România va juca marţi ultimul meci din grupă, pe Arena Naţională, contra Elveţiei (21:45).

Planurile șefului FRF pentru actuala națională

Amintim că, Răzvan Burleanu, a declarat la întoarcerea lotului echipei naționale din Ungaria că, deși este încântat de calificarea la EURO 2024, aspirațiile sale pentru echipa națională merg mai departe.

Burleanu vizează ca actuala generație să devină cea mai bună reprezentativă din ultimii 20 de ani. El a recunoscut că ultimii șapte ani au fost plini de sacrificii și eforturi, iar criticile au contribuit la îmbunătățirea echipei. Șeful FRF a subliniat că performanța echipei naționale confirmă un trend pozitiv în fotbalul românesc.

„Va urma o perioadă intensă de pregătiri, încât să avem această capacitate să trecem la o etapă următoare. Nu suntem mulţumiţi doar cu această calificare, ne dorim ca această generaţie să fie cea mai bună din ultimii 20 de ani şi trebuie să credem în asta. Şi pentru asta trebuie să muncim de zi în lunile următoare şi veţi vedea acest lucru la nivelul fiecărui jucător”, a declarat Burleanu.

El a adăugat că „în ciuda faptului că nu avem rezultate sportive la nivelul cluburilor, această performanţă a echipei naţionale confirmă că fotbalul românesc este pe un trend pozitiv, fiindcă în ultimii nouă ani înregistrăm cea mai mare creştere de participare în ceea ce priveşte numărul copiilor care joacă fotbal”.