Marcel Ciolacu a declarat la Antena 3 că partidul pe care îl conduce nu a dorit să alimenteze nemulţumirea minerilor din Valea Jiului care nu şi-au primit salariile. Acesta a mai spus că dorește să găsească un echilibru în PSD.
„Vreau să vă zic un lucru. Ce-mi doresc eu de la PSD. Să ştiţi că îmi doresc acel echilibru, bun simţ şi acea întoarcere la oameni pe care a avut-o Ion Iliescu. Să ştiţi că îmi doresc şi profesioniştii pe care i-a adus Adrian Năstase în partid, înapoi. Îmi doresc şi aerul ăla de tinereţe şi de oameni noi aduşi de Victor Ponta, îmi doresc şi organizarea foarte bună a partidului pe timpul lui Liviu Dragnea, şi, nu în ultimul rând, îmi doresc şi diplomaţia pe care a avut-o Mircea Geoană”, a afirmat Marcel Ciolacu duminică seară, la Antena 3.
Marcel Ciolacu a explicat și de ce social-democrații au procedat altfel
Liderul Partidului Social Democrat a mai explicat care este motivul pentru care social-democraţii nu au procedat ca alţi politicieni, care au mers în mijlocul minerilor care protestează la suprafaţă, la sediul exploatării miniere de la Lupeni.
„Când stai pe o bombă socială, nu e cazul să o alimentezi. Mai ales de către un partid de talia Partidului Social Democrat. Nu trebuie să foloseşti un necaz al oamenilor, trebuie să ieşi să spui adevărul”, a mai declarat Ciolacu.
Liderul social-democrat consideră că soluţia pentru problemele minerilor nu este ca aceştia să se deplaseze la Bucureşti.
Vor intra în greva foamei
Unii dintre minerii care protestează în subteranul Minei Lupeni din Valea Jiului au transmis, duminică seara, că sunt dispuşi să intre în greva foamei, în cazul în care revendicările lor nu vor fi soluţionate prin negocierile dintre liderii sindicali şi administraţia Complexului Energetic Hunedoara (CEH), programate să se desfăşoare luni la Ministerul Energiei şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.
“Am discutat cu colegii mei care se află în subteran şi mi-au transmis că cel puţin 10 dintre ei sunt dispuşi să intre în greva foamei, de luni, dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate. Oamenii cer plata integrală a salariilor pe luna ianuarie şi restanţele la tichetele de masă şi transport, acestea fiind întârziate de 10 luni de zile”, a declarat duminică, pentru Agerpres, preşedintele executiv al Sindicatului Muntele, Alin Sîn.
Pentru plata la zi a drepturilor băneşti restante – salarii, tichete de masă şi transportul la locul de muncă – este nevoie de circa 18 milioane de lei, potrivit aprecierilor făcute de directorul general al CEH, Samuel Dioane. Minerii de la exploatarea de huilă Lupeni, din Valea Jiului, au continuat duminică, pentru a cincea zi consecutiv, protestele începute din cauză că nu şi-au primit salariile la timp.
Sursă foto: INQUAM/Ilona Andrei