Marcel Ciolacu și-a exprimat dorința pentru un nivel mai ridicat de performanță din partea reprezentanților Guvernului. Premierul nu a oferit, însă, un răspuns clar în legătură cu o posibilă remaniere a Executivului.

El a subliniat că are așteptări crescute de la aceștia și a menționat că există dialog cu fiecare ministru în parte.

Marcel Ciolacu a evitat să critice miniștrii

Cu toate acestea, Marcel Ciolacu a evitat să critice pe cineva în mod explicit, menționând că toți sunt într-o poziție favorabilă.

Premierul a evidențiat colaborarea sa cu ministrul Marcel Boloș în încercarea de a evita creșterea TVA-ului. Marcel Ciolacu a arătat că au făcut eforturi pentru a contracara această măsură care ar fi fost nefericită pentru populație.

„Mereu e o discuție (despre o posibilă remaniere guvernamentală – n.red.). Sunt unii care excelează. Aș vrea mai mult. Există un dialog cu fiecare ministru în parte. Toți sunt într-o poziție bună. Domnul Boloș a fost într-o furtună. Nu mă puneți să-l critic. (…)

Eu cu domnul Boloș ne-am încrâncenat să nu mărim TVA-ul. Știam ce ar fi însemnat asta. Ar fi fost cea mai proastă măsură. Ni s-a mai cerut să creștem TVA-ul la alimente”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu, Marcel Boloș
Marcel Boloș și Marcel Ciolacu / SURSA FOTO: Inquam Photos, George Călin

Premierul a comparat situația cu un vapor care trebuie reparat

Marcel Ciolacu a ținut să arate că „a fost ca un vapor în viteză”, precizând că s-a trăit într-o dinamică, mai ales în urma războiului.

„Un vapor în viteză care trebuia reparat”, a spus premierul Ciolacu, la DC News.

Reorganizarea ministerelor simplifică procesul de avizare

Marcel Ciolacu a mai spus că reorganizarea ministerelor are ca scop simplificarea procesului de avizare. El a spus că acesta este o problemă semnalată în special de către oamenii de afaceri.

Premierul a explicat că reformele pornesc de la cadrul legislativ. În opinia sa, fiecare minister din Guvern a fost supus reorganizării. El a subliniat că înainte, în cazurile în care mediul de afaceri era implicat, sistemul de avizare presupunea că într-un minister erau 7 agenții sau companii responsabile de avizare.

Acum, a subliniat Ciolacu, după reorganizare, există doar un singur serviciu de avizare în fiecare minister.

Șeful Guvernului a arătat că această schimbare elimină necesitatea pentru persoanele din administrația locală, administrația centrală sau pentru oamenii de afaceri de a aborda mai multe instituții. Se reduce, astfel, birocrația și se simplifică procesele administrative.