Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că în România "nu este un fenomen rusofil" şi "nu a fost niciodată". El a insistat că Rusia a făcut prea multe nedreptăţi ţării noastre de-a lungul timpului, iar acest lucru nu se poate uita atât de uşor.
Marcel Ciolacu, președintele PSD, invită la autocenzură celor care fac declarații pe scena politică, având în vedere perioada delicată pe care o traversează România și nu doar România, ținând, aici, cont de războiul din Ucraina și criza economică.
„E o perioadă în care mai cedează şi nervii. Ar trebui să ne cântărim foarte bine vorbele, ca şi politicieni, mai ales dacă ocupăm şi funcţii în Guvernul României sau suntem europarlamentari. Dacă extrapolez acum aş putea spune că deodată PNL este rusofil, dacă mergem pe o logică de rea-credinţă.
El este totuşi membru al coaliţiei. Cred că trebuie să fim foarte atenţi în această perioadă, nu este un val, nu este un fenomen rusofil în România, nu a fost niciodată”, a spus liderul PSD.
Marcel Ciolacu: Am știut cum să ne poziționăm față de Rusia
Ciolacu a intrat și în istorie și a vorbit despre nedreptățile pe care Rusia le-a făcut României de-a lungul timpului
„România şi-a ales şi a ştiut foarte bine cu cine are de-a face. În decursul istoriei noi, românii, am înţeles foarte bine cum trebuie să ne poziţionăm în relaţia cu Rusia.
Rusia a făcut mult prea multe nedreptăţi României şi românilor ca să uităm acest lucru”, a spus Ciolacu la Digi24, întrebat dacă face bine ţării noastre faptul că ministrul de Externe îl acuză pe prim-vicepreşedintele PNL că este filorus.
Ciolacu a adăugat că România este singurul stat din fostul lagăr socialist care nu are tehnologie nucleară luată din Rusia.
Laptele, 2 lei la producător, 12 lei în magazin!
Președintele PSD recunoaște că soluţiile propuse de conducătorii statului nu sunt cele mai bune.
„Toate aceste fricţiuni, şi aceste supape şi crăpături nu fac bine, nu numai clasei politice, nu numai coaliţiei, nu fac bine românilor într-o astfel de perioadă, eu o consider încă tensionată. Încă nu s-au închis toate crizele economice, poate nici noi nu am venit cu soluţiile cele mai bune în gestionarea preţurilor, de exemplu, la produsele de bază.
Mă uitam la lapte, deja parcă trăim într-un film horror, laptele îl cumpără cu 2 lei şi ajunge în magazin cu 12 lei la vânzare. Este clar că undeva statul trebuie să intervină, aici nu mai vorbim de emoţie, aici vorbim deja de speculă. Va trebui să venim cu anumite măsuri”, a afirmat acesta.