Marcel Ciolacu și-a depus candidatura prezidențială

Marcel Ciolacu și-a depus oficial candidatura pentru funcția de președinte al României, marcând un moment semnificativ în cariera sa politică. Acesta a realizat această acțiune sâmbătă, la Biroul Electoral Central, fiind însoțit de o delegație de lideri PSD de la nivel central și din teritoriu. Această prezență puternică subliniază sprijinul pe care Ciolacu îl are în rândul colegilor săi, reflectând unitatea partidului în fața alegerilor.

 ”Am decis să-mi depun candidatura după o perioadă pe care românii nu și-au dorit-o în mod deosebit. În ultimii 20 de ani am avut 17 guverne. Așa au procedat foștii președinți, pentru a-și prezerva puterea”, a spus el.

„Plan pentru România”

În cadrul anunțului său, Ciolacu a declarat că se prezintă în alegeri cu un „plan pentru România”, care include o serie de propuneri menite să abordeze provocările cu care se confruntă țara. El a subliniat angajamentul său nu doar față de un program politic, ci și față de un principiu moral, accentuând importanța responsabilității în funcția de președinte.

Prin această candidatură, Marcel Ciolacu își propune nu doar să câștige alegerile, ci și să transforme percepția publicului asupra leadershipului politic. Cu o viziune clară și un angajament ferm față de transparență și responsabilitate, el speră să devină un președinte care să răspundă așteptărilor cetățenilor și să contribuie la o Românie mai bună.

Liderul PSD a pus un accent deosebit pe necesitatea transparenței în exercitarea acestei funcții.

„Președintele trebuie să ofere explicații pentru ceea ce face și să fie responsabil pentru rezultatele acțiunilor sale”, a afirmat Ciolacu, subliniind că acest aspect este esențial pentru restabilirea încrederii cetățenilor în instituțiile statului. Într-o perioadă în care încrederea în politicieni este adesea contestată, abordarea sa se dovedește a fi un punct central în strategia sa electorală.

Crezul politic este, potrivit lui Ciolacu: „Acela de a uni, mai ales că nu-mi este foarte greu să fac comparaţie cu ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani”.

„Planul pentru România şi crezul politic nu poate fi realizat decât împărţind puterea. (…) Trebuie să stăm la masă cu opoziţia. Nu poţi să ai un crez politic de a uni dacă nu ai capacitatea de a împărţi puterea”