Marcel Ciolacu a dat cărțile pe față

Premierul României, Marcel Ciolacu, a acordat un interviu joi seara la Realitatea PLUS, abordând subiectul relației sale cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

În declarațiile sale, Ciolacu a evidențiat o conexiune specială cu Grindeanu, descriindu-l ca fiind „camarad” și „prieten”, exprimându-și convingerea că acesta va rămâne cel mai bun ministru al Transporturilor de la Revoluție încoace.

Premierul a subliniat că legătura sa cu Sorin Grindeanu nu se limitează la sfera profesională, ci se extinde și la o prietenie personală.

„Sorin Grindeanu este camaradul meu, alături de foarte mulți colegi din partid. Unii îmi sunt prieteni. Sorin Grindeanu este prietenul meu”, a declarat Ciolacu în timpul interviului.

Prim-ministrul a adăugat că intenționează să sprijine activ acțiunile lui Sorin Grindeanu în cadrul Ministerului Transporturilor.

„Veți vedea că Sorin Grindeanu este și va rămâne cel mai bun ministru al Transporturilor după Revoluție. Se vede vizibil evoluția în șantiere. Îl voi susține pe Sorin Grindeanu în tot ce face”, a subliniat premierul.

marcel ciolacu
Marcel Ciolacu/SURSA FOTO: Dreamstime

Sorin Grindeanu anunță începerea lucrărilor la A7

Sorin Grindeanu a făcut un anunț important privind începerea lucrărilor pe Lotul 3 al Autostrăzii Moldova – A7, începând cu data de 1 martie.

Prin intermediul rețelelor de socializare, oficialul a informat că asocierea de constructori turci va avea la dispoziție 1,09 miliarde de lei, fără TVA. Termenul este de 20 de luni pentru consolidarea celor 13,9 kilometri de autostradă.

„Pe data 1 martie încep lucrările şi pe Lotul 3 al Autostrăzii Moldova (A7)! Asocierea de constructori turci are la dispoziţie 1,09 miliarde de lei (fără TVA) şi 20 de luni pentru construcţia celor 13,90 km de autostradă”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Lotul se întinde de la Dumbrava, județul Prahova, până la intersecția cu Municipiul Buzău.

Ministrul Transporturilor a detaliat că, pe acest traseu, vor fi construite:

  • un nod rutier (Spătaru) la intersecția cu DN 2
  • un nod rutier (Buzău) la intersecția cu DN 2B
  • șase poduri
  • un pasaj superior peste calea ferată triaj și peste DN 2B

Acesta este ultimul dintre cele 13 loturi ale Autostrăzii Moldova – A7, între Ploiești și Pașcani, finanțate prin PNRR, care intră în execuție.

Termenul limită pentru circulația pe acest tronson este anul 2026, conform declarațiilor ministrului Transporturilor.

Până la finalul anului 2024, cel puțin două tronsoane ale Autostrăzii Moldova, în secțiunea Buzău – Focșani, vor fi inaugurate.

sorin grindeanu
Sorin Grindeanu/SURSA FOTO: Dreamstime

Marcel Ciolacu salută Autostrada Moldova

Premierul României, Marcel Ciolacu, a adus laude proiectului Autostrăzii Moldova. El spune că această inițiativă reprezintă o realizare a visului domnitorului Alexandru Ioan Cuza de a uni regiunea.

Cu o referire la evenimentele din urmă cu 165 de ani, pe 24 ianuarie, Ciolacu a amintit de momentul în care românii și-au unit eforturile pentru a pune bazele României ca:

  • stat național
  • unitar
  • democratic

„Unirea pe care a dorit-o domnitorul Alexandru Ioan Cuza devine realitate prin Autostrada Moldovei. Astăzi, ne unim eforturile pentru o Românie mai puternică și mai conectată”, a scris Ciolacu în postarea sa.

Premierul a evidențiat că această unire nu este doar simbolică, ci aduce cu sine o „unire economică”.

El spune că Autostrada Moldovei va contribui la dezvoltarea rapidă a zonei prin:

  • creșterea investițiilor
  • crearea de noi locuri de muncă, care să fie mai bine plătite

În acest sens, Autostrada Moldova este văzută ca un catalizator pentru progresul economic și social al regiunii.