Marcel Ciolacu, vizită la Spitalul Militar din Bruxelles. Cum se simt pompierii români internaţi acolo

Marcel Ciolacu

SURSA FOTO: Facebook, Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a făcut un scurt anunț cu privire la starea unuia dintre cei doi pompieri români transferați la Bruxelles în urma tragediei de la Crevedia. Premierul l-a vizitat pe acesta în spital.

Marcel Ciolacu: Pompierul a fost detubat și va ieși în curând de la ATI

Marcel Ciolacu, aflat în Bruxelles, a făcut o vizită unuia dintre cei doi pompieri români din acest oraș, răniți în urma tragediei de la Crevedia. După această vizită, premierul a făcut o scurtă declarație cu privire la starea acestuia, afirmând că evoluția este una pozitivă.

Este vorba despre un pompier de numai 22 de ani. Potrivit premierului, starea lui evoluează bine. Pacientul a fost detubat și urmează să iasă de la secția ATI, potrivit lui Ciolacu. Premierul precizează că a vorbit cu pacientul și l-a încurajat:

„M-am bucurat să văd că starea de sănătate a unuia dintre pompierii noștri, un tânăr de 22 de ani, evoluează bine. A fost detubat și urmează să iasă de la secția ATI. Am vorbit cu el și l-am încurajat să treacă cu bine peste această tragedie”.

Declarațiile premierului despre al doilea pompier transferat în Bruxelles

Marcel Ciolacu a precizat cu privire la cel de-al doilea pompier transferat în Bruxelles că sunt așteptate vești bune. Premierul ar fi vorbit cu soția acestuia, pe care a asigurat-o de sprijinul statului român. La finalul declarației sale, Ciolacu le-a urat multă sănătate răniților din urma tragediei Crevedia.

„Așteptăm vești bune și despre starea de sănătate a celui de-al doilea pompier român îngrijit la Spitalul Militar din Bruxelles. Am vorbit cu soția lui și am asigurat-o de tot sprijinul nostru. Le doresc sănătate multă pompierilor noștri răniți și îi așteptăm cu bine acasă”, afirmă Marcel Ciolacu.

Totodată, Ciolacu a declarat că este „profund recunoscător medicilor și întregii echipe medicale a Spitalului Militar Regina Astrid din Bruxelles”. Acesta a felicitat și răspunsul rapid oferit de specialiștii din străinătate, notând pasiunea și umanitatea acestora pentru îngrijirea pacienților.

„I-am felicitat pentru răspunsul rapid oferit României, pentru înaltul profesionalism, umanitatea și pasiunea pentru îngrijirea pacienților. România apreciază enorm acest sprijin și este recunoscătoare pentru modul exemplar în care sunt tratați pacienții români”, încheie Ciolacu.


Alexandru Rafila a făcut la rândul său o declarație pe 30 august cu privire la victimele din urma cazului Crevedia internate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti și la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” Bucureşti.

„Starea este stabilă, dar asta nu înseamnă că prognosticul s-a schimbat. Au peste 90% suprafaţă corporală arsă şi lucrul acesta pune probleme foarte serioase pentru perspectivă.

Am avut o scurtă discuţie şi cu aparţinătorii câtorva dintre aceşti pacienţi de aici şi de la Bagdasar, să vedem ce probleme au, inclusiv a câtorva dintre pacienţii care sunt transferaţi în străinătate încât să poată să îi însoţească, să aibă cele mai bune condiţii din punct de vedere medical şi din punct de vedere psihologic”, a anunțat, miercuri, Alexandru Rafila pentru Antena 3 CNN.