Mare atenție la aceste alimente! Pot avea efecte grave asupra creierului

magazin cumparaturi supermarket

SURSA FOTO: Dreamstime

Medicii neurologi atrag atenția asupra unei substanțe care, consumată în cantități mari, afectează grav creierul. Potrivit medicilor, aceasta se regăsește în mai multe alimente de pe rafturile magazinelor.

Mare atenție la aceste alimente! Pot avea efecte grave asupra creierului

Medicii neurologici atrag atenția cu privire la aspartam, un îndulcitor artificial, care se poate găsi în mai multe produse aflate în comerț. De cele mai multe ori nu știm că produsele pe care le consumăm conțin aspartam, mai ales că sunt puțini cei care citesc eticheta înainte de achiziționare.

Din acest considerent, medicii spun că aspartamul se găsește în conserve, muștar, ketchup, supe și iaurturi, cu toate că ne-am aștepta să îl găsim mai mult în produsele dulci.

Pe acest fond, medicul Vlad Curea a venit cu mai multe detalii despre acest îndulcitor artificial, despre care spune că este cunoscut și sub numele de E951. Potrivit medicului, E951 este de peste 200 de ori mai dulce decât zahărul și poate afecta grav neuronii.

”Cel mai bun „supliment alimentar” pentru organism este mâncarea cât mai naturală. Cea de la țară, dacă se poate, de la micii producători. O mâncare ținută cât mai puțin la congelator, fără aditivi, fără coloranți.

Pentru că, pe lângă apă, odihnă și oxigen, și mâncarea este importantă pentru creierul nostru. E bine de știut că mâncarea procesată vine uneori „la pachet” cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri”, spune acesta.

Aspartamul suprastimulează neuronii

Medicul Vlad Ciurea, doctor în științe medicale și profesor universitar, le-a mai spus celor care îl urmăresc în mediul online că E951 suprastimulează neuronii și poate duce la epuizare și distrugere.

Concret, medicul spune că persoanele care consumă prea mult aspartam pot acuza stări de amețeală și oboseală cronică printre multe altele.

”Un exemplu: E 951, îndulcitor și potențiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic. Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere.

Prin urmare produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele. Nu întâmplător este interzisă utilizarea acestui E 951 în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici.

Din păcate, educația alimentară este redusă la noi… Produsele fast-food și în general mâncarea procesată sunt la îndemână și la prețuri mici.

Recomand să fim atenți la acest aspect în îngrijirea copiilor, adolescenților și tinerilor noștri”, a scris pe Facebook neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea.