Cauza cea mai întâlnită pentru blocarea unui card este introducerea greșită a PIN-ului de mai multe ori. Cardul este blocat automat în acest situații. În cazul în care au fost emise carduri noi, este posibil ca cele anterioare să fi expirat și sunt blocate automat de către bancă.
De asemenea, trebuie să fim atenți atunci când folosim un bancomat. Acestea închid automat distribuitorul de numerar după câteva secunde, chiar dacă banii nu au fost încă retrași.
Cardul va fi blocat automat dacă nu sunteți atent
În cazul în care efectuați apeluri telefonice sau răspundeți rapid la un mesaj, este posibil să ratați acest interval scurt de timp. Același lucru se întâmplă la restituirea cardului bancar. Dacă clientul nu reacționează în timpul destinat operațiunii, aparatul blochează automat cardul.
În astfel de situații, trebuie să mergeți imediat la un ghișeu, dacă banca este deschisă în timpul incidentului. Colectarea cardului se poate face și la o bancă închisă, iar cei afectați ar trebui să sune și să anunțe problema la prima oră.
Dacă un card este pierdut sau furat, consumatorii trebuie să îl blocheze imediat. Aceștia trebuie să sune la banca emitentă sau la compania emitentă a cardului de credit, precum Visa sau Mastercard.
Totodată, clienții trebuie să evite următoarele obiceiuri: notarea PIN-ului pe card și păstrarea PIN-ului cu cardul în același loc în portofel.
Românii trebuie să fie foarte atenți la bancomatele de la care retrag banii
Românii trebuie să fie foarte atenți la bancomatele de la care retrag banii. În caz contrar, riscă să nu mai aibă niciun ban în cont. Spania este una dintre țările preferate de români, iar mulți merg aici în vacanțe. Poliția Națională din această țară are câteva sfaturi pentru cei care ajung aici și vor să scoată bani de pe card.
După ce Poliția Națională a desființat o bandă criminală și a văzut cum operează, organele spaniole de ordine recomandă ca oamenii să nu scoată bani de la bancomatele amplasate pur și simplu pe stradă.
Hoții au reușit să fure, prin metoda skimming, peste 196.000 de euro. Concret, prin această metodă, hoții foloseau elemente fizice care erau făcute în așa fel încât erau identice cu anumite părți din bancomate.
Ministerul de Interne de la Madrid spune că aceste elemente fizice erau folosite pentru copierea și stocarea datelor de pe carduri.