Mulți români preferă să facă cumpărăturile la supermarket, de unde cumpără atât legume, cât și fructe. Calitatea unora dintre ele, însă, lasă de dorit. Ce a descoperit o clujeancă în roșiile pe care le-a cumpărat de la magazin?
Ce se găsește în roșiile de la magazin?
O femeie din Cluj a avut parte de o surpriză neplăcută în bucătăria sa, după ce a tăiat o roșie cumpărată dintr-un mare supermarket local, scrie romaniatv.net.
Deși intenționa să se bucure de niște „roșii țărănești” aparent proaspete, a descoperit în interiorul acestora o masă bizară, densă și aproape gelatinoasă.
Revoltată de descoperire, femeia a făcut câteva fotografii și le-a postat pe Internet, însoțind imaginea cu descrierea:
„Roșii țărănești, curge din ele ca o gelatină.”
Postarea a generat un val de reacții în rândul internauților
Mulți dintre aceștia au sfătuit-o să achiziționeze produse doar din piețe, unde încă se mai găsesc legume și fructe de grădină de la producători locali.
Comentariile nu au întârziat să apară, iar utilizatorii au exprimat dezamăgirea față de calitatea produselor din supermarket.
„Nu înțeleg de ce cumpărați de la ei, când acum sunt roșii de grădină la piață, de la producători locali!”/„Sunt atâția țărani ce nu pot vinde produsele. De ce nu cumpărați de la ei?”.
Probleme asemănătoare și cu alte alimente
În același timp, alții s-au regăsit în postarea femeii și au povestit despre probleme similare întâmpinate cu alte produse alimentare. Un utilizator a relatat o situație similară cu ouăle.
„Aceeași problemă am pățit-o cu ouăle a 3-a oară într-o săptămână. Din cofraj de 10 ouă am păstrat câte 1 din fiecare, restul le-am aruncat, puțeau, aveau albuș galben și niște urme asemănătoare cu niște intestine subțiri Urmează ANSVSA, nu e normal.
V-aș sugera sa faceți la fel să se pună pe treabă. Deja e bătaie de joc și unii te otrăvesc pe bani și cu acte în regulă.”
Ce beneficii au roșiile asupra organismului?
De obicei, roșiile sunt recunoscute pentru culoarea lor roșie atunci când sunt complet mature, dar ele pot apărea și în alte nuanțe, cum ar fi galben, portocaliu, verde sau violet. Există, de asemenea, o mare varietate de soiuri de roșii care diferă în formă și aromă. În ceea ce privește compoziția lor, roșiile sunt constituite în proporție de aproximativ 95% din apă, iar restul de 5% este format în principal din carbohidrați și fibre.
Acestea sunt bune pentru:
- sănătatea inimii
- prevenirea cancerului
- sănătatea pielii
Ele conțin:
- acid ascotbic
- potasiu
- vitamina K1
- acid folic, cunoscut sub numele de vitamina B9
O roșie crudă, mică, de aproximativ 100 de grame, conține:
- 18 calorii
- 95% apă
- 0,9 grame proteine
- 3,9 grame carbohidrați
- 2,6 grame zaharuri
- 1,2 grame fibre
- 0,2 grame grăsime