Somajul din Marea Britanie a ajuns in luna ianuarie la aproape doua milioane de oameni, fiind cel mai mare nivel din 1997 pana in prezent. In luna ianuarie a acestui an, inca 73.900 de angajati au ingrosat randurile somerilor, al caror numar total se ridica acum la 1.971.000 de persoane.

Potrivit analistului Howard Archer, de la IHS Global Insight, „rapoartele care vin luna de luna cu noi si noi concedieri au ajuns deja ceva obisnuit pentru Marea Britanie. In afara de disponibilizari, mai vin si stirile cu companii care se inchid, iar peisajul devine astfel si mai sumbru. Este posibil ca aceasta valoare, de doua milioane, sa fie insa una fericita, prin perspectiva faptului ca pana la finele anului putem avea chiar trei milioane de someri”.

Pentru urmatoarea perioada de timp perspectivele sunt la fel ingrijoratoare. Companii precum JJB Sports sau Stylo (detinatorul lantului de magazine de pantofi Barratts) au afirmat ca vor face concedieri masive daca nu vor primi credite pentru a se relansa.