Miercuri, Ryanair a anunţat că va reprograma alţi 400.000 de pasageri care au rezervat bilete la 18.000 de zboruri, în perioada noiembrie 2017-martie 2018, costul acestor modificări fiind estimat la 25 de milioane de euro. Luna aceasta, Ryanair a informat că anulează 2.100 de zboruri, fiind afectaţi 315.000 de clienţi
Joi, Autoritatea Aeronautică Civilă din Marea Britanie a acuzat compania aeriană low-cost că a furnizat "informaţii false" după ce a oferit clienţilor afectaţi zboruri alternative sau rambursări ale costului biletelor.
Reglementările obligă Ryanair să ofere şi zboruri la alte companii aeriene dacă nu sunt disponibile serviciile adecvate ale companiei de zbor.
De asemenea, CAA a acuzat Ryanair că nu i-a informat pe pasageri de obligaţia sa privind acoperirea costurilor suplimentare cauzate de anularea zborurilor, cum ar fi cele pentru cazare la hotel şi mese.
Directorul general al CAA, Andrew Haines, a declarat joi pentru Sky News că reprezentanţii autorităţii de reglementare sunt "furioşi" pe Ryanair şi vor să vadă "acţiuni, nu vorbe".
La Bursa de la Dublin, acţiunile Ryanair au scăzut joi cu 2%.
Numărul aeronavelor va fi redus cu 25 în perioada noiembrie 2017 – martie 2018 şi cu zece din aprilie 2018, pentru a scădea riscul anulării de noi zboruri. În prezent, compania irlandeză foloseşte 400 de avioane.
În urma acestor modificări, traficul anual va fi redus la 129 de milioane de pasageri, faţă de 131 de milioane previzionat anterior.
Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova.
Anul trecut, compania a avut în România 2,6 milioane de pasageri, iar pentru acest an estimează o creştere de 40%, după ce vor fi introduse patru noi rute.
AGERPRES