Analiștii de la Royal Institute for Chartered Surveyors (Rics) sunt de părere că guvernul britanic ar trebui să asigure accesul Marii Britanii la piața unică europeană sau, dacă nu, să ofere repede alternative pentru o criză a forței de muncă în sectorul construcțiilor.
Construcțiile, o industrie în care 8% din forța de muncă vine din țări europene, se află deja într-o criză de talente.
„Asta arată că industruia construcțiilor din Marea Britanie este dependentă de un număr mare de muncitori veniți din țările europene. Este în interesul nostru să facem un succes din Brexit, însă o pierdere a accesului pe piața unică are potențialul de a încetini nivelul investițiilor curente, de 500 de miliarde de lire sterline, în proiecte de infrastructură”, a spus Jeremy Blackburn.
Până acum, fondul american de investiţii Blackstone se află printre firmele de servicii financiare care au ales Luxemburgul ca bază europeană de operaţiuni, în urma votului privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, potrivit Reuters. Totodată, mai multe firme de servicii financiare cu sediul în Marea Britanie sunt îngrijorate că ar putea pierde accesul la piaţa unică europeană după finalizarea Brexitului și iau în calcul mutarea unor operaţiuni şi angajaţi în alte centre financiare europene, cum ar fi Frankfurt, Paris, Berlin, Amsterdam şi Luxemburg.
Citiți și:
Brexit: Blackstone, primul fond de investiţii care renunţă la Londra pentru Luxemburg