Slavarea sistemului financiar, cel mai afectat de actuala criza dar, in acelasi timp, principalul vinovat pentru declansarea sa, necesita din ce in ce mai multi bani, intarind unele analize potrivit carora de fapt aceste sume uriase sunt practic aruncate pe fereastra. Astfel, dupa ce initial "Planul Paulson" a inghitit 700 de miliarde de dolari, recent autoritatile de la Washington au anuntat ca suma alocata sustinerii sistemului financiar american va creste la peste 1000 de miliarde de dolari.
Slavarea sistemului financiar, cel mai afectat de actuala criza dar, in acelasi timp, principalul vinovat pentru declansarea sa, necesita din ce in ce mai multi bani, intarind unele analize potrivit carora de fapt aceste sume uriase sunt practic aruncate pe fereastra.
Astfel, dupa ce initial „Planul Paulson” a inghitit 700 de miliarde de dolari, recent autoritatile de la Washington au anuntat ca suma alocata sustinerii sistemului financiar american va creste la peste 1000 de miliarde de dolari.
„Eficienta” muntelui de bani revarsat asupra marilor banci este relevata, printre altele, de anuntul Citigroup privind pierderile de peste opt miliarde de dolari inregistrat in ultimul trimestru al anului trecut.
In acest context, trebuie amintit faptul ca Citigroup a primit din partea guvernului federal american ajutoare financiare constand intr-o injectie de capital de peste 20 de miliarde de dolari.
Astazi, ministrul de finante de la Londra, Alistair Darling, a anuntat ca va pompa inca 100 de miliarde de lire sterline in sistemul financiar britanic.
Printre altele, guvernul britanic va autoriza Banca Angliei sa infiinteze un fond in valoare de 50 de miliarde de lire prin care sa fie cumparate active ale institutiilor financiare.
Banii pentru acest fond vor fi obtinuti prin emiterea unor bonuri de tezaur.