Autoritățile de la Londra vor introduce noi reguli în ceea ce privește lichidele și bagajele de mână pe aeroporturi. Modificările vor fi implementate abia peste un an și jumătate, astfel încât reprezentanții aeroporturilor să aibă timp pentru a se adapta la noile reguli.

Noile reguli vor intra în vigoare începând cu anul 2024

Unele reguli în ceea ce privește securitatea în aeroporturi cu privire la lichidele și obiectele cum ar fi laptopurile din bagajele de mână din aeroporturi vor fi eliminate începând cu anul 2024, a relatat postul britanic BBC. Guvernul Marii Britanii a stabilit ca termen limită luna iunie 2024 pentru ca majoritatea aeroporturilor să dispună de timp pentru a instala noi scanere 3D de înaltă tehnologie, care arată imagini mai detaliate ale bagajelor. După ce vor fi implementate aceste schimbări, cantitatea permisă de 100 ml de lichide va crește la doi litri, iar pasagerii nu vor mai fi nevoiți să scoată obiectele electrice din bagaje la controlul de securitate.

La momentul actual, pasagerii sunt obligați să scoată din bagajele de mână articole precum tablete, laptopuri și lichide în timp ce trec prin controalele de securitate din aeroporturi. Lichidele, inclusiv crema de soare, șamponul sau pasta de dinți, nu trebuie să aibă mai mult de 100 ml. De asemenea, acestea trebuie să fie așezate într-o pungă de plastic transparentă. Măsuril eaferente sunt în vigoare din luna noiembrie 2006.

Eurovision 2023 se va desfășura la Liverpool, în Marea Britanie!

Anul viitor concursul Eurovision va avea loc în orașul Liverpool din Marea Britanie, chiar dacă, conform procedurilor, acesta trebuia să aibă loc la Kiev, în urma victoriei Ucrainei de anul trecut. Țînând cont de conflictul armat dintre Rusia și Ucraina și, respectiv, incapacitatea Ucrainei de a desfășura concursul, s-a hotărât desfășurarea acestuia la Liverpool.

Unele țări au decis să se retragă anul acest din concurs din cauza crizei energetice și a costurilor de organizare. Macedonia de Nord și Muntenegru nu vor participa la ediția concursului Eurovision 2023. Cele două țări au anunțat că se retrag din concursul Eurovision 2023, motivând că facturile pe care le-au primit până acum radiodifuzorii naționali au fost prea mari. De asemenea, costurile pentru cazare în Marea Britanie a delegației numeroase sunt, de asemenea, majore.