Cântărețul Pino D’Angio a încetat din viață

Cântărețul italian Pino D’Angio, cunoscut pentru hitul său „Ma Quale Idea”, a murit sâmbătă la vârsta de 71 de ani, după ce a fost răpus de o boală gravă. Familia sa, soția Terese și fiul Francesco, au confirmat vestea pentru agenția italiană ANSA, conform Il Messaggero.

Potrivit familiei sale, cântărețul a murit din cauza unei „boli grave care l-a învins în câteva săptămâni”. În timpul vieții sale, Pino D’Angio s-a luptat cu mai multe tumori.

Piesa „Ma Quale Idea” l-a făcut pe Pino D’Angio cunoscut lumii în 1981. Ulterior, piesa a fost subiectul mai multor cover-uri și sample-uri.

Recent, piesa a redevenit celebră datorită unui remix realizat de Bnkr44, cu care cântărețul a cântat la festivalul italian de muzică de la Sanremo, în februarie.

Înmormântarea va avea loc marți în orașul său natal Pompeii, în apropiere de Napoli.

Ultima sa apariție publică a fost la Sanremo 2024

Născut la Pompei, Pino D’Angio a obținut un mare succes cu celebrul hit „Ma quale idea”, care a rămas în fruntea topurilor timp de 14 săptămâni între 1980 și 1981. D’Angio, al cărui nume real era Giuseppe Chierchia, a fost și actor și producător muzical.

Ultima sa apariție publică a fost la Sanremo 2024, unde, în timpul serii de duete, a cântat cu Bnkr44, care relansase o versiune modernizată a piesei sale „Ma quale idea”. Pentru acest cântec „funk”, el este considerat un precursor al genului rap italian.

Cântărețul Pino D’Angio a dezvăluit recent una dintre cele mai mari temeri ale sale.

„Să-ți vezi boala în ochii celorlalți este un sentiment neplăcut. Toată lumea te privește diferit, îți mai cer o fotografie pentru că poate este ultima. Multe situații care sunt dramatice. Dar te prefaci că nu le vezi pentru că nu vrei ca cei din jurul tău să sufere. Încerci să rămâi vesel, dar când închizi ușa, suferi în întuneric”, spunea artistul.

Artistul a povestit și experiența sa de-a lungul anilor în spital, spunând că „acolo înțelegi cu adevărat cine ești, cunoști mulți oameni și îți împărtășești povestea. El a mai spus că a întâlnit mai mulți oameni minunați în spitale decât afară, însă „acesta este singurul dar pe care boala mi l-a oferit”.