Musk, Bezos, Gates și Buffet au avut toți ceva în comun, în tinerețe. Surprinzător că bogații lumii au același trecut

S-a vorbit la fel de mult de implicarea totală, 24 de ore din 24, celor care fac miliarde. Cu toate acestea, oricâte ”rețete” ale îmbogățirii ar exista, majoritatea oamenilor care muncesc din greu abia pot supraviețui de pe-o zi pe alta, scrie inc.com

Se pare că misterul succesului unor oameni de afaceri care au devenit super-bogații planetei a fost dezlegat. În spatele poveștii lor de succes se află, de fapt, un mediu privilegiat în care au crescut și s-au format și acea persoană care i-a ghidat pe drumul cel bun. Personaje ca Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates și Warren Buffet au toți acest lucru în comun.

Cu așa tați, oricine ar putea deveni miliardar

Tatăl lui Elon Musk deținea o mină profitabilă de smarald și era un dezvoltator imobiliar bogat în Africa de Sud. O stare materială bună au avut și părinții lui Jeff Bezos, care i-au oferit băiatului lor suma de 300.000 de dolari pentru a-și porni afacerea.

În categoria privilegiaților intră și tatăl lui Bill Gates, care era om cu stare și avea legături puternice cu IBM. Un tată bogat a avut și Warren Buffett, Howard Buffett fiind considerat investitor de mare succes și ales de patru ori congresman din partea Partidului Republican.

Concluzia nu poate fi decât una singură: cei patru miliardari au acționat strategic pentru a-și spori averile, dar au primit și o mînă de ajutor chiar de la început, iar sorții au fost de fiecare dată de partea lor.

Nimeni nu muncește mai mult decât un om sărac care are acces la puține resurse

Vanitatea mitului miliardarului care a reușit singur să răzbată într-o lume ca a noastră nu ar conta dacă nu ar încuraja, în mod complet fals și inutil, credința că orice om poate deveni bogat dacă muncește suficient de mult. Și dacă își asumă unele riscuri. Realitatea dură este că nimeni nu muncește mai mult decât un om sărac care are acces la puține resurse, scrie Inc.com.

Excepția de la regulă

Miturile care se țes în jurul unor persoane super-bogate încurajează, de asemenea, publicul să creadă că miliardarii „merită” mai mulți bani decât ar putea cheltui și merită să se bucure de legile fiscale care le garantează că averile lor vor continua să crească, chiar dacă 14 milioane de copii din SUA nu au ce să mănânce.

Antreprenoriatul este o cale de urmat pentru aceia dintre noi suficient de norocoși să provină dintr-un mediu care poate oferi sprijinul necesar formării abilităților și capitalului de care e nevoie pentru a începe o afacere.

Există totuși niște oameni care s-au născut și au crescut în sărăcie și care au avut succes, devenind bogați? Desigur, dar astfel de exemple par să fie mai mut excepția de la regulă.