NHTSA semnalează probleme la 1,4 milioane de motoare Honda
Administrația pentru Siguranța Traficului Rutier (NHTSA) din SUA investighează plângerile conform cărora aproximativ 1,4 milioane de motoare Honda, inclusiv cele ale diviziei Acura din America, sunt susceptibile de a suferi defecțiuni.
Administrația pentru Siguranța Traficului Rutier (National Highway Traffic Safety Administration) a prelevat probe de la modelele Honda Pilot și Acura MDX fabricate între 2016 și 2020, precum și de la Honda Odyssey și Acura TLX din perioada 2018-2020, potrivit Associated Press.
Totodată, în aceste verificări este inclus și modelul Ridgeline fabricat de Honda între 2017 și 2019.
Probleme semnalate încă de anul trecut
Administrația pentru Siguranța Traficului Rutier (NHTSA) a declarat în documentele publicate luni pe site-ul său că rulmenții bielei de pe vehiculele echipate cu motoare V6 de 3,5 litri pot ceda, ceea ce poate duce la o defecțiune completă a motorului.
În noiembrie 2023, Honda a rechemat aproximativ 250.000 de vehicule pentru a remedia aceeași problemă. Totuși, agenția a precizat că a primit 173 de plângeri de la proprietari care au raportat defecțiuni ale rulmenților bielei, menționând că vehiculele lor nu au fost incluse în rechemare.
De altfel, un proprietar de Honda a reclamat că a avut un accident, dar fără victime.
Rechemarea și colaborarea cu instituțiile
Administrația pentru Siguranța Traficului Rutier (NHTSA) a anunțat că va demara procedura de rechemare pentru a evalua severitatea problemei la vehiculele care nu au fost incluse în rechemarea din 2023. Honda a declarat că va coopera cu NHTSA în cadrul acestei investigații.
În documentele explicative ale rechemării din 2023, producătorul auto a menționat că a primit 1.450 de cereri de garanție din cauza problemelor cu rulmenții, dar nu au fost raportate victime. Dealerii erau instruiți să inspecteze, să repare sau să înlocuiască motoarele, acolo unde era necesar.
Honda a fost vizată de NHTSA și anul trecut, care a cerut rechemarea mai multor vehicule din modelele: Accord (2018-2020), Civic (inclusiv Civic Type R), CR-V (inclusiv CR-V Hybrid 2020), HR-V, Insight (2019-2020), Jazz (2018-2019), Clarity Plug-in Hybrid, și Accord Hybrid (2017-2020). Problemele identificate au fost legate de pompa de benzină fabricată de Denso, care se oprește în timpul mersului, provocând oprirea motorului și blocarea direcției. Honda a trebuit să recheme de pe piață imediat peste 4.5 milioane de mașini care sunt alimentate cu benzină.