Sansele ca ei sa-si mai recupereze banii sunt extrem de reduse. In cel mai bun caz, investitorii pot afla incotro s-au dus banii, dar nu sa mai si beneficieze de ei. Daca Maria Vlas nu este o miza financiara, atunci este clar una politica. Primul vizat ar putea fi fondatorul FNI, Sorin Vantu. In felul acesta CEC ar iesi definitiv din scandalul FNI, iar banii publici ar fi protejati. Lucrurile ar foarte simple daca Maria Vlas ar prezenta si documente pentru fiecare acuzatie. Altfel, ar putea urma o serie de procese sau anchete al caror final este greu de anticipat.
Ea poate, insa, sa dea puternice lovituri de imagine. Daca ar recunoaste implicarea legala a CEC in afacerea FNI (valabilitatea contractului de fidejusiune), cea mai dureroasa lovitura ar primi-o premierul Adrian Nastase, care ar fi pus intr-o situatie jenanta in relatia cu organismele financiare internationale.
Maria Vlas ar putea trece, la fel de bine, la atacuri la persoana, aratand cu degetul spre lideri politici care au beneficiat direct sau indirect de sume provenite din FNI. si in acest caz acuzatiile ar putea fi indreptate ori catre anumite grupari din actuala putere politica, ori catre membri ai partidelor de opozitie. De la plecarea Mariei Vlas, in urma cu aproape doi ani, politicienii s-au acuzat intre ei, in repetate randuri, ca au beneficiat de fonduri de la FNI. Cheia acestor acuzatii, daca ea exista, se afla in valiza Mariei Vlas. Tocmai de aceea, orice declaratie in legatura cu beneficiarii banilor de la FNI poate ingropa un politician, un partid sau chiar o grupare politica. Un motiv suficient ca atat autoritatile, cat si opozitia politica din Romania sa fie extrem de precaute in afirmatiile publice privind negocierile pentru intoarcerea Mariei Vlas.
Poate fi Maria Vlas altceva decat un cartof fierbinte in mana politicienilor romani? Varianta simpla, in care ea ar vrea sa-si negocieze reintoarcerea in tara pentru a obtine doar o reducere a pedepsei, s-ar putea incheia dramatic. Luand de bune propriile ei afirmatii, Maria Vlas a plecat cu doar 1% din banii FNI, iar restul a ramas in tara. Este greu de presupus ca beneficiarii din tara ai acelor sume vor sta cu bratele incrucisate asteptand aterizarea ei pe aeroport.
Maria Vlas, o marfa de milioane
23 mai 2002, 12:00
Ultima modificare în 23 mai 2002, 15:00
Sansele ca ei sa-si mai recupereze banii sunt extrem de reduse. In cel mai bun caz, investitorii pot afla incotro s-au dus banii, dar nu sa mai si beneficieze de ei. Daca Maria Vlas nu este o miza financiara, atunci este clar una politica. Primul vizat ar putea fi fondatorul FNI, Sorin Vantu. In felul acesta CEC ar iesi definitiv din scandalul FNI, iar banii publici ar fi protejati. Lucrurile ar foarte simple daca Maria Vlas ar prezenta si documente pentru fiecare acuzatie. Altfel, ar putea urma
Etichete: arhiva,
Maria Vlas,
vlas
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- In imobiliare, se introduc contractele pe prestari servicii
- Esentialul saptamanii
- Gazul din import provoaca dureri de cap la Industrii
- Unde se ascunde curajul in reclama romaneasca?
- Clientii bancilor trec printr-o sita noua
- Scumpirea actiunilor SIF a luat o pauza
- Accesoriile de lux aduc 300 de milioane de dolari
- Curier
- Romania, paradisul escrocilor
- Calculatoarele se vand la kilogram