În contextul negocierilor din cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) privind reformarea legislaţiei fiscale internaţionale, Franţa a suspendat colectarea acestei taxe la începutul acestui an, conform news.ro
Taxa impusă de către Franța
„Companiile supuse taxei au fost notificate să plătească suma datorată pentru 2020”, a transmis un oficial al ministerului.
Trebuie menționat că Franţa a impus anul trecut o taxă de 3% pentru veniturile din servicii digitale obţinute în Franţa de companiile cu venituri de peste 25 de milioane de euro în ţară şi de peste 750 de milioane de euro la nivel mondial.
Conform răspunsului oferit de Facebook, poziţia sa „este de a respecta legeslaţia fiscală a ţărilor unde operează”.
De asemenea, Amazon la rândul ei notificarea autorităţilor franceze şi o va respecta, conform unei persoane apropiate situaţiei din cadrul companiei.
Parisul a afirmat că va retrage taxa de îndată ce va fi convenit un acord în cadrul OCDE pentru actualizarea reglementărilor referitoare la taxarea transfrontalieră pentru era comerţului online.
Facebook a fost interzis în următoarea țară
Guvernul din Insulele Solomon a decis să interzică temporar Facebook din cauza utilizării abuzive şi în lipsa unei reglementări în ceea ce priveşte site-ul reţelei sociale, a relatat marţi presa locală, citată de DPA.
Ministrul comunicaţiilor Peter Shanel Agovaka a confirmat decizia pentru ziarul Solomon Times, spunând că probleme controversate au fost ridicate prin intermediul platformei.
El a precizat că există îngrijorări cu privire la lipsa legislaţiei care să „guverneze utilizarea internetului”.
„Limbaj abuziv împotriva miniştrilor, a prim-ministrului, atac la reputaţie, defăimare, toate acestea sunt probleme ce îngrijorează”, a declarat Agovaka pentru Solomon Times Online (STO).
„Utilizarea internetului în Insulele Solomon trebuie acum să fie reglementată cum se cuvine pentru a ne proteja tinerii de conţinutul dăunător”, a adăugat el.