Confederația Patronală Concordia este reprezentativă la nivelul economiei naționale și partener de dialog social. Reprezintă la acest moment opt dintre cele mai puternice sectoare din economie (automotive, energie și utilități, financiar-bancar, hotelier, IT, retail, transport), totalizând peste 300.000 de angajați și peste 1.500 de companii, deopotrivă mari și mici, cu capital românesc și străin
Aceștia îi cer, într-un comunicat de presă, premierului Ludovic Orban să aibă în vedere stabilitatea și predictibilitate în domeniul legislativ și de reglementare. „Adoptarea oricaror măsuri economice și legislative să fie făcută în urma unor evaluări cuprinzătoare și vizionare, fără presiunea unor interese conjuncturale, pentru identificarea unor soluții benefice sau evitarea unor efecte colaterale adverse sau negative ulterioare”, se spune în scrisoarea transmisă premierului.
Ei insistă și pe necesitatea unui dialog social real dar și pe respectarea principiilor consultării. Un alt punct se referă la afacerile europene și internaționale, solicitând o intensificare a dezbaterilor la nivel național privind temele discutate la nivelul Uniunii Europene.
O altă dorință a celor de la Concordia vizează măsurile privind forța de muncă dar și digitalizarea serviciilor publice printr-o serie de acțiuni concrete.
În ceea ce privește automotive, membrii patronalelor cer înverzirea flotei prin măsuri specifice precum stimularea vânzarii de vehicule noi, nepoluante dar și asigurarea creșterii competitivității industriei românești de automobile.
Alte puncte importante se referă la energie – susținem o piață liberă și protecția sustenabilă a consumatorilor vulnerabili – dar și la protecția consumatorilor – sunt necesare eforturi de a actualiza legislația privind protecția consumatorilor.
Confederația Patronală Concordia vine cu o serie de solicitări în ceea ce privește sectorul financiar-bancar dar și în domeniul transporturilor sau turismului.