Este pentru prima dată când şeful BCE comentează situaţia din Grecia, de la alegerile care au provocat temeri pe pieţele internaţionale referitoare la posibila ieşire a Greciei din zona euro, scrie Agerpres.

"Deoarece tratatul nu prevede nimic în privinţa ieşirii din zona euro, aceasta nu este o problemă în care ar trebui să decidă BCE", a afirmat Draghi.

Acesta a adăugat că BCE vrea ca Grecia să rămână în zona euro, dar nu-şi va sacrifica mandatul privind inflaţia şi portofoliul de active pentru a păstra statul elen în zona euro: "Deşi BCE va continua să-şi îndeplinească mandatul de a menţine stabilitatea preţurilor pe termen lung şi a apăra integritatea portofoliilor de active, vreau să afirm că prioritatea noastră este ca Grecia să rămână în zona euro".

Rata anuală a inflaţiei în zona euro a scăzut în aprilie la 2,6%, de la 2,7% în martie. În pofida scăderii, rata inflaţiei în zona euro a rămas peste ţinta avută în vedere de Banca Centrală Europeană (BCE), care vrea să menţină creşterea preţurilor sub – dar în apropiere – de două procente.