Întrebat în cadrul unui interviu de către cotidianul Le Monde dacă euro este în pericol, Draghi a apus: “Nu, absolut deloc. Vedem analiştii imaginând scenario despre ruperea zonei euro. Ei nu recunosc capitalul politic pe care liderii noştri l-au investit în această uniune şi în suportul europenilor. Euro este ireversibil”.
Pe termen lung, euro are nevoie de linişte pentru punerea fundaţiei unei mai mari integrări printre statele din zona euro, a adăugat Draghi.
“Toate mişcările către o uniune financiară, bugetară şi politică sunt pentru mine inevitabile şi vor conduce către crearea unor noi organism supranaţionale”, a spus el.
Liderii europeni au făcut un pas către o mai mare inetegrare luna trecută la summitul de la Bruxelles, unde au căzut de acord să mandateze BCE cu supravegherea băncilor din zona euro şi au dat putere fondului de salvare ESM pentru a recapitaliza băncile cu probleme.
Cu toate acestea, summitul a generat doar o consolare de scurtă durată printre investitori. Îngrijorările la adresa Spaniei s-au întors în prim-plan, conducând vineri randamentele bondurilor pe 10 ani ale ţării peste nivelul periculos de 7%.
Acţiunile din Europa şi SUA au picat de asemenea, iar euro a atins minime record în raport cu monedele din Australia, Canada şi Noua-Zeelandă, pe fondul creşterii temerilor investitorilor că guvernul Spaniei ar putea apela la un fond de salvare de proporţii. 
Draghi a turnat apă rece peste aşteptările că BCE ar putea interveni pentru a calma situaţia, spunând că mandatul său nu îi permite băncii central pentru a rezolva problemele financiare ale statelor din zona euro.
Fondul Monetar Internaţional a cerut BCE, căreia îi este interzis de lege să finanţeze guvernele, să joace un rol mai pronunţat în lupta împotriva crizei, sugerând că băncii central i-ar putea fi date funcţii de împrumutător de ultimă instanţă.