Marius Budăi a precizat că nu există nimic concret în ceea ce privește impozitarea salariilor cu o cotă progresivă, subliniind că aceasta este o idee adusă de președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu.
„Nu avem deocamdată creionat nimic – este o idee pe care Marcel Ciolacu a dus-o în dezbatere publică și o va aduce în interiorul coaliției”, a răspuns ministrul Muncii după întrebarea pusă de realizatoarea Antena 3, Oana Zamfir.
Tot în cadrul ediției de luni seara a emisiunii ”Sinteza zilei”, ministrul Marius Budăi a mai fost întrebat dacă se va face ceva în privința marilor corporații care declară un profit de 2%, în timp ce duc partea mai mare a profiturilor în țara de origine.
„Nu este discuția doar pe salarii, să fie o etichetare și un impozit progresiv pe salarii, neapărat. Da, am fost la câteva discuții de acest gen, se discută mai mult la Ministerul Finanțelor, nu pot să vă dau mai multe detalii”, a mai spus șeful de la Muncă.
Impozitul progresiv, o idee susținură de Marcel Ciolacu
Liderul PSD a declarat anterior că este pentru introducerea impozitului progresiv, amintind că mai multe măsuri fiscale vor fi prezentate până la data de 1 iunie.
„Codul Fiscal trebuie modificat cu șase luni înainte ca viitorul buget de stat să îl construim pe măsuri luate de la 1 iunie, cu efecte de la 1 ianuarie. Rămân la părerea că în zona prețurilor la energie ar fi trebuit venit cu reglementare și ar fi avut efecte imediate. Compensarea, după cum vedem, a creat un decalaj până se văd efectele. Dacă am fi venit cu o reglementare, efectele ar fi fost de a doua zi și poate nu am fi ajuns la această inflație”, a spus Marcel Ciolacu.
Președintele social-democraților a menționat și că a fost înregistrată o îmbunătățire a colectării făcută de ANAF, ceea ce se datorează unei redimensionări și reașezări a impozitelor.
În ceea ce privește impozitul progresiv, social-democratul spune că susține ideea ”în continuare, cu deductibilitățile necesare”, adăugând ”ori intrăm într-o logică, cum este toată lumea și toate țările dezvoltate, ori încercăm să ne mințim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”.