Compania de distributie IT FiT Distribution a anuntat preluarea, in cadrul diviziei sale online, a magazinului ShopIT.ro, specializat in vanzari de produse IT&C.

Magazinul online va opera independent, alaturandu-se celorlalte magazine online din grup: PCfun.ro, ElectroFun.ro si 24PC.ro.

„Achizitia magazinului online ShopIT.ro reprezinta inca o etapa de dezvoltare a diviziei online a companiei FiT Distribution, dupa achizitia de la inceputul acestui an a domeniului 24PC.ro. Toate acestea demonstreaza consecventa planului nostru strategic de consolidare a industriei anuntat inca de la sfarsitul anului 2008”, a declarat Marius Ghenea, presedintele FIT Distribution.

Acesta a mai adaugat ca aceasta strategie de de consolidare este cea mai potrivita metoda de a creste in mod sustinut, chiar si intr-o perioada de criza prin care trece acum intreaga economie.

„Astfel, pe de o parte, fiecare achizitie reprezinta o posibilitate de a reduce costurile de operare la nivelul grupului de comert online, prin realizarea sinergiilor intre diversele magazine online si, pe de alta parte, este o oportunitate de a creste in continuare cota de piata”, a mai adaugat Ghenea.

Madalin Durca, director de marketing PCfun.ro, a spus, la randul sau, ca achizitia presupune preluarea intregii activitati a ShopIT.ro, atat a interfetei web existente, a logisticii, a bazei de clienti, a tuturor serviciilor post-vanzare pentru clientii existenti ai ShopIT.ro, a angajatilor, cat si a sediului actual.

„Aceasta zona de specializare dorim sa o pastram si sa o intarim in urmatoarea perioada, dand astfel o arie specifica de focalizare pentru acest magazin online, in cadrul grupului online operat de FiT Distribution”, adauga Madalin Durca.

Magazinul online ShopIT.ro, infiintat in anul 2004, reprezinta unul dintre magazinele online cele mai cunoscute din domeniul e-commerce din Romania. Magazinul a realizat in ultimul an vanzari online de aproximativ 4 milioane dolari, avand un numar total de aproape 40.000 de clienti, fiind astfel printre primele 10 magazine online romanesti specializate in IT&C din ultimii ani.

FiT Distribution este o companie infiintata in anul 2002, ce comercializeaza produse IT&C, eletronice si electrocasnice. Compania opereaza divizia online formata din magazinele: PCfun.ro, ElectroFun.ro, domeniul www.24pc.ro. Cifra de afaceri din 2008 a fost de 54 milioane de lei.

Produsele comercializate in mod curent sunt de la cele comune la cele foarte specializate, printre care branduri ca Acer, Apple, Asus, A-Data, BenQ, Canon, Dell, Epson, Fujitsu-Siemens, Gigabyte, His, Horizon, HP, Intel, Lenovo, LG, Microsoft, MSI, NOKIA, Olympus, Panasonic, Philips, Samsung, Sapphire, Sony, Toshiba etc.

Sursa: FiT Distribution