Astăzi brandul respectiv se află pe frontispiciul unui restaurant de lux din zona Pieței Dorobanți, primul restaurant de autor după cum l-au numit ei încă de la lansare. Mai exact, locul poartă semnătura creatoarei de modă Venera Arapu, de numele căreia s-au mai legat și alte proiecte de acest gen din București (Balthazar, French Bakery sau clubul Gaia pe la începuturile sale). Ce înseamnă asta? Cel mai probabil faptul că Venera Arapu și-a lăsat amprenta într-o bună măsură asupra locului pe care l-a creat, de la concept până la amenajare, așa cum s-a întâmplat de altfel cu mai toate proiectele în care a fost ea implicată până acum.

Decorul este, așa cum te puteai aștepta, unul foarte stylish, puternic marcat de pasiunea patroanei pentru artă și design. Locul este destul de măricel, cu trei saloane în interior și o terasă, iar investitorii par să nu se fi uitat la bani atunci când l-au amenajat. O mulțime de accesorii extrem de eterogene și detalii de décor așezate de altfel cu atenție fiecare la locul lui îți dau o puternică senzație de opulență postmodernistă. Mobilierul și materialele care îmbracă interiorul îți sar peste tot în ochi prin culorile și texturile lor extrem de contrastante uneori. Atmosfera rafinată creată de toate aceste detalii este potențată de serviciul extrem de ceremonios. Ospătarii sunt politicoși, foarte atenți și nu mi s-a întâmplat niciodată să-i surprind nepregătiți, deși multe dintre lucrurile pe care le servesc trebuie însoțite în prezentare de câteva informații lămuritoare.   
Meniul a suferit, cred, mai multe schimbări în cei doi ani de când a fost deschis restaurantul. Filozofia din spatele lui a rămas însă aceeași. Market 8 este un restaurant fusion, iar astăzi mâncărurile pe care le găsești listate acolo au ca origine bucătăria franțuzească, cu influențe asiatice și cu aportul creativ al chefului Florin Dumitrescu, cunoscut mai nou datorită emisiunii MasterChef de la Pro TV.

Încă nu mi-e foarte clar dacă Market 8 este o poveste de succes. Locul nu este niciodată plin, iar conceptul și specificul său gastronomic cu aspirații de “haute gastronomie” se adresează unui grup mic de clienți aprig disputat de alte câteva localuri foarte reușite din Capitală.
Locul are, fără îndoială, un farmec aparte și merită să-i călcați pragul măcar o dată ca să admirați decorul cu totul special și să gustați câteva dintre mâncărurile care sunt, deopotrivă, gustoase și extrem de interesant prezentate. Spun măcar o dată pentru că prețurile sunt destul de mari și cel mai probabil veți avea nevoie de ceva bani pe card și de o ocazie specială ca să mergeți acolo.

Ce-am încercat și ne-a plăcut

La început vă recomand să încercați tartar și sashimi de somon (36 de lei) sau crema de cartofi Vichy cu praz și bacon crocant (24 de lei). La felul doi merită să gustați rața Pekin cu orez și spanac chinezesc (75 de lei) sau carre de miel la cuptor cu ratatouille (82 de lei). La desert toate cele cinci variante vi se vor părea la fel de atractive, dar eu aș alege fie selecția de sorbet și înghețată, fie cheese cake cu lâmăie și înghețată de fructe de pădure (24 de lei). Selecția de vinuri este bine făcută, dar prețurile sunt și aici destul de piperate. Vă sugerez să alegeți unul dintre vinurile de la Davino.

Legendă

Mâncare: 4 puncte din 5
Serviciu: 4 puncte din 5
Atmosferă: 4 puncte din 5

Market 8
Str. Șerban Petrescu nr.8
021.231.51.43, 0734.808.080
www.market8.ro