Guvernul nu va mai modifica taxele în anul 2010, însă, din anul următor, eventuale schimbări de fiscalitate pot fi discutate, a declarat vicepremierul Marko Bela, preşedinte al UDMR.

El a fost întrebat la o televiziune de ştiri dacă sunt adevărate recentele informaţii apărute în presă potrivit cărora Guvernul ia în calcul reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 10%, concomitent cu majorarea taxei pe valoarea adăugată de la 24% la 25%.

“În coaliţie, aproape săptămânal, există o bursă de idei. Fiecare vine cu fel de fel de idei, prin care vom salva România. Un lucru e cert, în ceea ce ne priveşte: anul acesta considerăm că am încheiat capitolul majorărilor de taxe, respectiv reducerilor. De la 1 ianuarie, e liber”, a răspuns Marko Bela.

El s-a referit şi la reaşezarea salariilor din sectorul bugetar la nivelul de dinainte de scăderile cu 25%. “În primul rând, ceea ce ar trebui să se schimbe de la 1 ianuarie e problema salariilor şi anume prin reduceri şi reorganizări trebuie să ajungem într-o situaţie din 1 ianuarie 2011 să încercăm să reaşezăm salariile, deci 31 decembrie e termen”, a explicat Marko Bela.