Carlos Vela, CEO al concernului Martinsa Fadesa a declarat, recent, ca grupul de investitii spaniol este in tratative cu sapte fonduri de investitii imobiliare in vederea vanzarii unor terenuri in valoare de un miliard de euro. Banii obtinuti vor fi folositi pentru a acoperi o parte din datoriile companiei, care se ridica la, circa 2,5 miliarde de euro, conform rezultatelor financiare pentru primele noua luni ale anului.

De asemenea, Martinsa Fadesa a luat in calcul si vanzarea unei parti a diviziei sale de hoteluri. Carlos Vela a adaugat ca ibericii se vor axa pe dezvoltarea si comercializarea de proiecte rezidentiale atat in Spania, cat si in alte zone.

Fadesa este prezenta si in Romania unde a anuntat ca intentioneaza sa construiasca un complex rezidential gigant ce va cuprinde 12.000 de unitati locative, printr-o investitie de circa un miliard de euro. Momentan insa, proiectul a ramas doar la stadiul de intentie.

Grupul Martinsa Fadesa s-a format prin uniunea dintre Grupo Martinsa si Fadesa Inmobiliaria. La inceputul acestui an Martinsa a lansat o oferta de preluare a Fadesa in valoare de patru miliarde de euro. Activitatea efectiva sub titulatura Martinsa Fadesa va debuta la inceputul lunii decembrie a acestui an.

Sursa: Property EU

Data: 21 Noiembrie 2007