Grupul imobiliar spaniol Martinsa Fadesa a reusit sa finalizeze un acord de refinantare, cu toti creditorii sai, pentru a acoperi datorii in valoare de patru miliarde de euro.

Aproximativ 2,6 miliarde de euro reprezinta un imprumut contractat de Martinsa in 2006 si destinat achizitiei companiei de dezvoltare imobiliara Fadesa.

Refinantarea este asigurata de 45 de banci atat spaniole, cat si din afara Spaniei, printre care se afla: La Caixa, Cajamadrid, Ahorro Corporacion Financiera, Morgan Stanley, Royal Bank of Scotland si Banco Popular.

Reprezentantii Martinsa Fadesa au afirmat ca acest contract de refinantare este valabil pana in anul 2011, dar ca exista o optiune prin intermediul careia acesta ar putea fi prelungit pana in anul 2013. Datoriile totale ale grupului se ridica la 5,1 miliarde de euro.

Fadesa, companie achiztionata de Martinsa in urma cu doi ani, dezvolta mai multe proiecte imobiliare in Romania, dintre care cel mai important este Bonaire, amplasat in Stefanestii de Jos, ce va include peste 7.000 de locuinte, dar si centre comerciale si sedii de birouri. Valoarea investitiei va depasi un miliarde de euro.

Data: 9 mai 2008

Sursa: Property EU