Obligativitatea purtării măștii de protecție a fost impusă în mai multe județe din țară odată cu explozia de noi cazuri de coronavirus. Totuși, acest lucru nu a reușit să țină sub control situația îmbolnăvirilor din România. În acest context, un celebru medic avertizează.
Medicul Radu Țincu a reacționat după pubicarea noului bilanț al cazurilor de COVID-19 din România. Acesta trage un semnal de alarmă pentru persoanele care au toată încrederea că masca de protecție le protejează complet în viața virusului.
Potrivit medicului, într-adevăr, măsurile impuse de autoritîți trebuie respectate, însă masca de protecție nu ne protejează în totalitate în fața virusului, ci ne crează un sentiment false de încredere.
„Masca de protecție nu ne oferă o protecție absolută împotriva coronavirusului. Este foarte adevărat că toate măsurile trebuie respectate. În schimb, purtarea măștii de protecție poate crea un fals sentiment de încredere și de protecție absolută, iar acest lucru este fals”, a spus medicul la Realitatea Plus.
Distanțarea socială, singura soluție
Totodată, acesta a mai precizat că masca de protecție trebuie purtată, însă a atras atenția cu privire la timpul în care aceasta devine ineficientă.
Mai exact, medicul face un apel la cetățeni cu privire la măsurile de distanțare socială, care rămân în continuarea cea mai bună metodă de protejare în fața virusului ucigaș.
”Omul care poartă mască de protecție nu înseamnă că poate sfida celelalte reguli. Masca de protecție purtată necorespunzător sau incorect o perioadă lungă de timp într-o zonă aglomerată, nu mai este eficientă.
Tocmai din acest motiv trebuie să coroborăm toate măsurile de protecție: distanțarea fizică, masca de protecție și igiena personală”, a mai spus medicul Radu Țincu.
Masca de protecție, obligatorie în mai multe zone din țară
În prezent, masca de protecție este obligatorie în peste 30 de județe din țară, în funcție de evoluția cazurilor de coronavirus.
Iată lista cu toate județe în care cetățenii trebuie să poarte masca de protecție inclusiv în spațiile deschise:
Argeș, Dâmbovița, Galați, Brașov, Vâlcea, Iași, Călărași, Prahova, Buzău, Constanța, Vrancea, Giurgiu, Satu Mare, Arad, Botoșani, Teleorman, Timiș, Gorj, Dolj, Sibiu, Hunedoara, București, Vaslui, Ilfov, Bacău, Olt, Bihor, Cluj, Bistrița Năsăud, Tulcea, Mureș și Harghita.