Automobile Dacia, deţinută de producătorul auto francez, a promovat mult timp modelul Logan, produs la Piteşti, ca maşina de 5.000 de euro, însă preţul final a depăşit cu mult această valoare.

Acum, presa franceză (latribune.fr) anunţă că Renault va anunţa la începutul anului viitor lansarea unui model cu un preţ de cost de aproximativ 5.000 de euro. Noul model low-cost, dezvoltat împreună cu partenerul japonez Nissan, ar urma să fie produs la uzina de la Chennai, India, şi va fi comercilizat de la sfârşitul lui 2014. Acest model nu ar urma să ajungă şi în Europa, deoarece costurile logistice ar fi prea mari, iar în prezent nu se preconizează construirea modelului la uzinele din România sau Maroc.

De asemenea, Renault şi Nissan se gândesc la o maşină şi mai ieftină, categoria ‘ultra low-cost’, cu un preţ de cost de aproximativ 3.000 de euro destinat pieţei din India unde ar urma să concureze cu Tata Nano. Însă pentru moment, potrivit surselor citate de latribune.fr, inginerii Renault nu au reuşit să ajungă la un nivel de securitate suficient.

Gama ‘Entry’ reprezintă o treime din vânzările grupului Renault, iar în 2012 acest segment ar urma să reprezinte aproximativ un milion de unităţi, dintre care 62% sub marca Renault şi 38% sub marca Dacia, rezervată pentru Europa (cu excepţia Rusiei) şi Africa de Nord.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană. Recent, la Salonul Auto de la Paris, Dacia a prezentat noile modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway.

Sursa: Agerpres