Printre mijloacele de transport preferate ale românilor se numără mașina personală, aceasta fiind cel mai popular mijloc de transport: 56% dintre angajații români apelează la ea pentru a-i duce și a-i aduce de la locurile de muncă.Autobuzul este următorul pe lista preferințelor, 38% dintre angajați folosind acest mijloc de transport în comun pentru drumul spre birou, pe când 23% dintre ei aleg să meargă pe jos.
Cum își umplu angajații acest timp? Pe tot parcursul călătoriei lor de 41,36 de minute, 9% dintre români au declarat că nu fac nimic, și doar 20% dintre ei au spus că se uită la filme, seriale sau se joacă pe tablete sau telefoane mobile. Dintre cei care aleg să își folosească timpulavând diferite activităţi: 66% ascultă muzică, iar 36% dintre ei aleg pur și simplu să observe alți oameni din jurul lor, arătând un interes real față de ceilalți călători.În plus, doar 16% dintre angajații români folosesc o tabletă pentru a-și umple timpul pe care îl petrec pe drum, în timp ce telefoanele mobile rămân în topul preferințelor lor, 83% dintre ei având unul cu ei în permanență.
Dintre angajații români, 28% sunt de părere că timpul pe care îl petrec pe drum spre serviciu este plictisitor, iar 37% au spus că nu se întâmplă nimic special pe parcursul călătoriei. Cu toate astea, 73% dintre cei care petrec mult timp pe drum au declarat că și-ar valorifica acest timp dacă ar putea accesa conținut de calitate pe o tabletă.
În plus, peste 70% dintre respondenți au declarat că le place să se uite la comedii în zilele reci de iarnă, pe când doar 17% au spus că preferă filmele dramă.Samsung Galaxy Tab S este soluția perfectă pentru a viziona aceste tipuri de conținut video, mai ales că mai mult de o treime dintre respondenţi (34%) dintre ei au declarat că folosesc o tabletă pentru a descărca sau urmări conținut digital de pe internet.
Drumul spre serviciu, adesea frustrant
Topul celor mai neplăcute situații întâlnite de români în drumul lor spre serviciu:
• Blocajele din trafic (60%)
• Șoferii care conduc prea încet (42%)
• Întârzierile mijloacelor de transport în comun (30%)
Aceste date sunt rezultatele unui studiu realizat de Samsung Mobile în 12 țări europene printre care și România. În România, studiul a fost realizat de One Poll printre 500 de adulți, între 6 și 18 noiembrie 2014.
Studiul a arătat că europenii petrec zilnic, în medie, 45 de minute în drum spre locul de muncă și înapoi spre casă, adică echivalentul a șapte zile întregipe an. Cum zilele devin tot mai scurte și iarna e tot mai aproape, aproximativ jumătate din cei 40% de europeni care călătoresc zilnic cu mijlocul de transport în comun sunt în căutare de metode inovatoare care să le transforme timpul „pierdut” pe drum într-o experiență de care să se poată bucura, plină de acțiune sau divertisment, care să le spargă rutina plictisitoare să-i ajute să rămână motivați pe parcursul călătoriei.