Interzis pentru mașini. Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Los Angeles din 2028 vor să organizeze un eveniment fără autovehicule.
Decizia ar fi fost luată pentru a lupta împotriva ambuteiajelor din metropola californiană.
Va fi interzis pentru mașini: „Jocurile Olimpice vor fi Jocuri fără maşină”
Totodată, primăria ar vrea să încurajeze spectatorii să folosească transportul în comun, a cărui reţea va fi modernizată, conform AFP.
De asemenea, primarul oraşului, Karen Bass, a precizat că măsurile vor fi luate pentru a încuraja telemunca în rândul locuitorilor oraşului.
„Jocurile Olimpice vor fi Jocuri fără maşină”, a afirmat primarul la o conferinţă de presă.
În același timp, Karen Bass spune că oamenii vor fi obligați să utilizeze transportul public pentru a vă deplasa la siturile de competiţie.
„Aceste Jocuri fără maşini semnifică faptul că va trebui să utilizaţi transportul public pentru a vă deplasa la siturile de competiţie, iar pentru acest lucru suntem pe cale să dezvoltăm o reţea de transporturi publice”, a mai spus Karen Bass.
Primarul și-a încheiat mesajul spunând că că locația are propriile atracții, precum literele de la Hollywood. A fost o referire la Turnul Eiffel, atracţia capitalei Franţei la Jocurile Olimpice din 2024.
„Noi nu avem Turnul Eiffel, dar avem literele de la Hollywood. Noi avem situri incredibile şi un mediu magnific”, a conchis edilul.
Mesajul a stârnit tot felul de reacții în mediul online.
Ediția din 2024 a evenimentului a fost marcată de multe momente controversate
Amintim că ediția din 2024 a evenimentului a fost marcată de multe momente controversate. Un astfel de moment a fost controversa legată de finala de la sol a competiției de gimnastică de la Jocurile Olimpice de la Paris.
Momentul a fost dezbătut intens în spațiul public și mediatic din România. A fost declanșat după ce Ana Bărbosu a pierdut medalia de bronz în urma reevaluării rezultatului unei alte concurente. Totodată, Sabrina Voinea a acuzat o depunctare nedreaptă. Sabrina a fost depunctată cu o zecime pentru că ar fi plecat într-o linie acrobatică cu călcâiul în afara liniei, însă imaginile video și foto infirmă această teorie. Până la urmă, s-a făcut jumătate de dreptate, Ana Bărbosu recuperându-şi medalia de bronz după apelul depus la TAS.
Conform datelor procesate cu ajutorul softului de media intelligence NewsVibe, impactul mențiunilor referitoare la incident în sursele online a fost considerabil. În data de 6 august, punctul de maximă intensitate, publicul potențial al acestor știri a fost estimat la 10 milioane de persoane.