Limuzinele vechi ale Parlamentului bulgar vor fi scoase la licitaţie din cauza costurilor prea mari de întreţinere, a anunţat preşedintele Parlamentului bulgar, Ţestka Ţaceva, relatează site-ul Novinite.com.

Ţaceva a explicat într-un interviu acordat postului bTV că majoritatea maşinilor folosite de parlamentarii bulgari sunt foarte uzate şi că 40 din cele 165 de vehicule, cele mai multe marca Mercedes, nu mai sunt în stare de funcţiune. Potrivit acesteia, Parlamentul va renunţa la acele maşini cât mai repede posibil. Odată ce maşinile vor fi scoase din uz, parlamentarii bulgari vor trebui să se deplaseze la serviciu cu maşinile personale.

Preşedintele Parlamentului bulgar conduce o maşină marca BMW veche de zece ani, acordată de Serviciul bulgar de protecţie naţională (NSO). Serviciul duce de asemenea lipsă de maşini noi, deşi este responsabil cu transportarea oficialilor bulgari de rang înalt, precum vicepreşedinţii Parlamentului şi liderii grupurilor politice parlamentare.

Vânzarea maşinilor parlamentarilor bulgari este considerată o măsură de combatere a crizei şi o modalitate de a diminua bugetul Parlamentului cu 20 la sută.

Ţaceva a propus ca banii obţinuţi pe maşinile uzate să fie investiţi în achiziţionarea unor automobile noi, într-un număr mai mic şi mai puţin costisitoare.

Pe de altă parte, vicepreşedintele Partidului GERB, aflat la putere, Krasimir Velcev, a declarat miercuri că nu vor fi achiziţionate noi autoturisme pentru parlamentari. Grupurilor parlamentare bulgare li s-a acordat o săptămână pentru a elabora o strategie privind diminuarea costurilor de transport.

Între timp, maşinile uzate ale parlamentarilor vor fi verificate din punct de vedere tehnic, iar o decizie privind scoaterea lor la licitaţie va fi luată în următoarele două săptămâni.

SURSA: Mediafax