Mașinile zburătoare devin realitate! SUA a aprobat testarea unui prototip VIDEO

SUA

SUA/SURSĂ FOTO: Dreamstime

Mașinile zburătoare nu vor mai fi doar la nivel de imaginație. Autoritățile din Statele Unite ale Americii (SUA) au aprobat testarea unui astfel de prototip, scos parcă din filmul "Back to the Future".

Mașinile zburătoare au primit undă verde în SUA

Mașinile zburătoare sunt din ce în ce mai aproape de a deveni realitate. Recent, o companie americană a primit aprobare din partea autorităților pentru a testa prototipul.

Prototipul seamănă cu o mașină obișnuită,  iar condusul și parcatul nu sunt nici ele diferite față de mașinile normale. Totuși, compania din California spune că produsul lor poate decola pe verticală.

Compania are de gând să facă o demonstrație publică, în care va arăta curioșilor cum funcționează mașina zburătoare. Se pare că prototipul este deja în stadiu avansat de producție, având în vedere că firma americană spune că modelul zburător ar putea fi lansat până la finalul anului 2025.

300.000 de dolari o mașină zburătoare

Au apărut și informații despre prețul unui astfel de autovehicul. Compania americană spune că prețul ar urma să fie 300.000 de dolari.

Modelul din Statele Unite ale Americii (SUA) nu este singurul din lume, mai multe modele se află acum în faza de dezvoltare în diverse țări. Cu toate că sunt interesante, mașinile zburătoare vor atrage după sine probleme importante în ceea ce privește regulile de circulație.

Mașina zburătoare va avea o autonomie de 320 de kilometri pe uscat

„Vehiculul dispune de elice interne asemănătoare unei drone și are o autonomie promisă de 320 de kilometri pe uscat și 110 în aer. Certificarea notează că nu este prima aeronavă de acest tip, dar Alef revendică întâietatea ca fiind primul vehicul electric de tip EV care se poate conduce pe șosea, cu decolare și aterizare verticală. Mașina zburătoare a ajuns la următoarea fază de dezvoltare”, arată presa de specialitate din SUA.

Jim Dukhovny, co-fondator și CEO evreu al Alef, a declarat că a fost motivat de conceptul evreiesc de bunătate atunci când a creat compania.

Numele companiei, conform site-ului său web, provine de la „prima literă a alfabetului fenician, aramaic, ebraic, arab, persan, sirian și a altor alfabete”. Aceasta semnifică „poziția de lider pe care Alef o va ocupa în cele din urmă în inimile, mințile și garajele publicului”, se arată în comunicat.